Olutarvio: Schneider Weisse Tap X Mein Nelson Sauvin

0 kommenttia
 
Tap X Mein Nelson Sauvin
 • Panimo: G. Schneider & Sohn (Schneider Weisse)
 • Maa: Saksa
 • Alkoholipitoisuus: 7,3% 
 • Saatavuus: Ulkomailta
 • Oluttyyli: Weizenbock

Tämä olut on pantu hollantilaisen ABT-olutravintolaketjun 25-vuotisjuhlan kunniaksi. Kyseessä on vehnäbock, eli normivehnistä vahvempi vehnis. Kuten nimikin kertoo, niin tässä on käytetty Uusi-Seelantilaista Nelson Sauvin humalaa, se on saksalaiselle oluelle saavutus jo sinänsä, mutta ei siinä vielä kaikki - tämä olut on nimittäin ensimmäinen, jossa Schneider-Weisse käyttää belgialaista hiivakantaa. Innovatiiviseksi ei ole kovin montaa, jos yhtäkään, näin isoa saksalaispanimoa päässyt aiemmin nimittämään.

Ei tämä silti ensimmäinen kerta ole kun Schneider-Weisse räväyttää, ilmestyihän panimolta toissa vuonna Tap 5 Meine Hopfenweisse, runsaasti humaloitu vehnis, jota sai viime keväänä Alkostakin. Hopfenweisse on yksi lempioluistani, joten odotukset tätä käsillä olevaa oluttakin kohtaan ovat melkoisen suuret. Tätä ei Suomesta toistaiseksi saa, ellei sitten jostain olutravintolasta, mutta keskustelupalstoilla on huhuiltu, että kenties jonkinlainen erä voitaisiin saada Alko Arkadiaan. Pullo on näyttävästi muotoiltu ja kruunukorkilla suljettu 0,75-litrainen. Hinta Saksassa noin kympin. 


Ensimmäinen lasillinen kaatuu tietysti vielä ilman hiivoja pullokoosta johtuen, mutta olut on silti sameahko ja väriltään kelta-oranssinen. Vaahto on vehnäoluelle tyypillisesti runsas. Nelson Sauvin ei hyppää tuoksussa heti esille vaan vehnäinen mallas ja banaaniesterit ovat etualalla, myös kuivahkoa, belgityylistä mausteisuutta ja happamuutta esiintyy. Maussa yhdistyy belgityylinen mausteisuus, kuiva Schneider Weissen normivehniksestä tuttu vehnäinen happamuus ja Nelson Sauvinin kirpeähkön marjainen hedelmäisyys, joka on esillä etenkin maun loppupuolella ja jälkimaussa. Toki tässä on myös hieman banaanisuutta ja purukumia. Scheider Weissen aiempaan tuotantoon nähden tämä on erilainen ja se on kehu, vaikka panimon muut tuotokset ovatkin omasta mielestäni kenties maailman parhaita vehnäoluita. Hopfenweissea tämä ei juuri muistuta, sillä pääpaino ole humaloinnissa. Tämä on eräänlainen hybridi saksavehniksen ja belgiwitin väliltä, ja päälle on vielä lyöty tujaus Uusi-Seelantilaista humalaa. Ei piekse Hopfenweissea kokonaisuutena, mutta ostan toisenkin pullon jos tätä Arkadiaan tulee.

Yhteenveto: Mielenkiintoinen hybridivehnis.   
Nautintasuositukset: Viilennettynä
ARVOSANA: 8½

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.