Alkon helmi & maaliskuun uutuuksia

11 kommenttia
 
Pienpanimobakkanaalien (Ardelta kopioitu varsin osuva ilmaisu) jälkeenkin on elämää. Tässä katsaus Alkon tuleviin olutrintaman uutuuksiin.

Aloitetaan ns. varmoista tapauksista: 

20.2 Brooklyn Black Chocolate Stout (Imperial Stout, 10,0%, Olutopas, Ratebeer, lähde)

Tätä olutta odottelen mielenkiinnolla, sillä Imperial Stoutit sopivat omaan suuhuni yleensä mainiosti ja Brooklynin olen jo aiemmin todennut huippupanimoksi.

27.2. König Ludwig Dunkel (Tumma lager, 5,1%, Olutopas, Ratebeer, lähde)

Vaikuttaa ennakkotietojen perusteella perusvarmalta saksalaissuoritukselta. Kyllä näillekin omat ystävänsä on, mutta ei kuulu omiin suosikkityyleihini. 

12.3. alkaen Pääsiäisoluet

Melko varmoja pääsiäisolutvalikoiman oluita ovat Gouden Carolus Easter Beer (Belgityylinen vahva ale, 10,5%, Ratebeer, lähde) ja Nøgne Ø God Påske (Belgityylinen vahva ale, 7,5%, Ratebeer, lähde). Alkon tietäen pääsiäisvalikoimaan voidaan lyödä myös ihan mitä tahansa muutakin, mielenkiinnolla odottelen, josko joukossa olisi tällä kertaa enemmän osumia kuin huteja.

19.3. Baltika 8 Wheat (Hefeweizen, 5,0%, Olutopas, Ratebeer, lähde)

Baltika 8 Wheat on venäläinen saksalaistyyppinen vehnäolut, jota olen päässyt kerran maistamaankin. Tämä kaunis hetki oli kesällä 2010, totesin oluen varsin päteväksi vehnikseksi ja pisteytin olutoppaaseen 35/50 pistettä. Hinta on maahantuojan mukaan 2,99€ / 0,5l, eli varsin pätevä, tätä tulee varmasti ostettua pullo jos toinenkin.

Baltika 8 Wheat ja reittaajan luomisen tuska (kesä 2010)


11 kommenttia:

 1. Brooklyn Black Chocolate Stout, tulee 20.2 tilattaviksi myymälöihin. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät hefet kiinnostaa aina, joten odotan innolla Baltica 8:a. Kuvan perustella ainakin tunteita herättävä tuotos :).

  VastaaPoista
 3. Voisiko tällä blogilla olla ainoastaan yksi keskustelulanka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän bloggerin ominaisuuksiin kuuluu, että jokaisella jutulla on oma kommenttiketju. En pysty tuohon vaikuttamaan.

   Poista
 4. Suunnittelen ja lasken viikonlopun aikana Stadin Barley Wine -reseptin.
  Aion poikkeuksetta vaikuttaa hakuun yli 7,5% , tarjota 8,0%. Riittää mielestäni 18°, vaikka oikean kantavierteen pitäisi vähintään 20 °P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikooko StaPa tähdätä Alkon valikoimiin Barley Winellä? Alkollahan on haku päällä suomalaiselle barley winelle, valikoimaantulo elokuussa.

   Poista
  2. (Anonyymi2) Anonyymi tekee hommia StaPalle? Jos Barley Winellä on jossain ikiaikaisessa määritelmässä kerrottu että kantavierteen tulisi olla vähintään 20 °P niin mikset kehittele reseptiä joka täyttäisi tuon kriteerin? Ei sillä että se Alkon valikoimaanottoprosessiin mitenkään vaikuttaisi, mutta muuten ajattelin.

   Poista
  3. Tein kompromissin ja päädyin 19 °P. Oluesta tulee 8,5% +. Aromihumalana mm. Summittia. Tuo ikiaikainen määritelmä on ikiaikainen, kuten jo totesitkin. Muuta kiinnostavaa on Stadin Stadinus, joka kypsyy OlutHuoneiden vehnäviikoille ja eilen pantu ESB Alkon hakuja (vt. ed. "poikkeuksetta" osallistumme jokaiseen hakuun) noudatetusti.

   .

   Poista
  4. Hienoa! American Amber IPA oli kaikinpuolin onnistunut, joten toivottavasti monopolin "pääkonttorissa" ollaan hereillä ja Stadin oluita nähtäisiin vakiovalikoimassa enemmänkin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.