Olutarvio: Ayinger Weizen-Bock

0 kommenttia
 
Ayinger Weizen-Bock

Ayingerin vaalea vehnäbock on ollut Alkon jouluolutvalikoimassa aiemminkin, viimeksi vuonna 2009. Hieno panimo ja hieno olut, ainakin muistikuvien perusteella. Ayingeriin ja suurimpaan osaan muistakin saksalaispanimoista voi aina tukeutua, kun haluaa laadukasta perusolutta, jossa ei kikkailla mausteilla. Weizenbockit ovat tottakai normaalia vahvempia vehnäoluita, jotka yleensä valmistetaan enemmän talvisesonkia silmällä pitäen.


Sameaa, oranssihtavan keltaista olutta, jonka päälle muodostuu mittava, tiivis ja höttöinen vaahtokukka, aivan kuin normivehniksessäkin. Tuoksu on hyvin kypsän banaaninen, hieman purukumiesterinen ja toki vehnäisen maltainen ja perusvehnää hieman makeampi. Suussa olut on hyvin pehmeä, täyteläinen ja todella nautittava. Kypsää banaanisuutta, rahtunen makeutta ja tietysti vehnäistä maltaisuutta pienellä hiivaisella happamuudella. Laadukasta ja erittäin tasapainoista olutta. Suutuntuma on täyteläinen, selvästi normaalivehnistä paksumpi ja pehmeä, sekä maltillisen hiilihappoinen. 

Erittäin hyvä olut, jota voin varauksetta suositella kaltaisilleni vehniksien ystäville. Tätä tulee ostettua uudelleenkin.

Yhteenveto: Tasapainoinen, pehmeä vehnäolut.
Nautintasuositukset: Viileänä

ARVOSANA: 9-

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.