Olutarvio: Ayinger Winter-Bock

1 kommenttia
 
Ayinger Winter-Bock

Yksi maailman arvostetuimmista doppelbock-tyylisistä oluista on Ayinger Celebrator, joka on tietojen mukaan sama olut kuin tämä Alkon jouluolutvalikoimasta löytyvä Winter-Bock. En tiedä miksi käytäntö on tällainen, mutta loistava olut on joka tapauksessa kyseessä. Ayingeriltä on jouluolutvalikoimassa toinenkin olut, Weizen-Bock, jonka arvion voit lukea tästä linkistä. Hinta, 3,84€, maailmanluokan oluesta puolilitraisessa pullossa on mielestäni kohtuullinen. Tämä oli jouluolutvalikoimassa viime vuonnakin, eli se on minulle entuudestaan tuttu olut. Tsekataanpa onko edelleen yhtä hyvää kuin ennenkin.


Tummanruskea lähes musta olut, joka valoa vasten tarkasteltuna hieman punertaa. Vaahto on beige ja jättää jonkin verran pitsiä. Tuoksu on happaman ruisleipäinen, limppuinen ja paahteisen sokerinen sekä lakritsinen. Maltaisuus on hieman makeaa ja etäisesti savuista. Maussa ei makeutta ole liiaksi, vaan maku on pikemminkin hieman paahtunut ja hapan, sekä leipäisen maltainen. Myös hieman paahdettua sokeria ja lopussa mieto, mutta riittävä humalointi joka kuivattaa suun ja antaa sopivan katkeron pitkään melko happamaan jälkimakuun. Suutuntuma on melko täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Yhä nautittava olut, mutta tuntuu muistikuvien mukaan hieman sokerisemmalta kuin viimevuotinen versio. Kuitenkin erittäin tasapainoinen ja mutkattomasti nautittava, kuten Ayingerin muutkin oluet. Suositukseni.

Yhteenveto: Nestemäinen leipä.  
Nautintasuositukset: Hieman viilennettynä.
ARVOSANA: 9-

    1 kommentti:

    1. Olen samaa mieltä, että tämä maistuu erilaiselta kuin aiemmat Celebratorit/Winter-Bockit. Makeutta oli paljon enemmän.

      VastaaPoista

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.