Alkolta EI ilmaisille siirroille erikoisvalikoimasta

5 kommenttia
 
Lähetin Alkolle palautetta jossa toivoin ilmaisia myymäläsiirtoja Alko Arkadian erikoisvalikoimasta, kuten oli viimeksi marras-joulukuussa 2009. Vastaus oli vähemmän yllättävästi ei. Ei ole tulossa nyt, eikä ole suunnitelmissa, että tulisi tulevaisuudessakaan.

Alkoholimonopolimme jatkaa edelleen kuluttajien eriarvoistamista, sillä erikoisvalikoiman tuotteet ovat järkevästi saatavilla vain pääkaupunkiseudulla asuville tai siellä vieraileville. Niitä myydään ainoastaan Alkon Arkadian myymälässä Helsingin Kampissa. Tuotteita on mahdollista tilata muihinkin Alkon myymälöihin, mutta silloin päälle läimäistään 21 euroa lisämaksua jos tilauksessa on 1-2 pulloa tai 8 euroa pullolta mikäli pulloja on 3 tai enemmän. Haluanko maksaa vitosen olutpullosta 26 euroa, no en halua. Jos ja kun näitä tuotteita haluan niin katseet kääntyvät jälleen ulkomaiden suuntaan. Siinä meni samalla valtiolta verotulot. 

Nykyiset ja tulevat internet aikakauden sukupolvet eivät tätä kauaa sulata, he ovat tottuneet ostamaan tavarat ja kulutushyödykkeet sieltä mistä helpoiten ja parhaaseen hintaan saa.

Vakiovalikoiman tuotteitahan saa tilattua lähimpään myymälään ilman lisäkustannuksia, joten jos haluamaasi vakiovalikoiman tuotetta ei lähimmän Alkosi hyllyssä ole niin pyydä tilaamaan sitä, vaikka vain yksi pullollinen, jos et enempää tarvitse. Heillä on siihen velvollisuus.

Lähettäkää toki Alkolle palautetta ja pyytäkää ilmaisia siirtoja erikoisvalikoimasta, kenties palautepommituksella voimme vaikuttaa asiaan. Osoitehan on palaute@alko.fi

5 kommenttia:

 1. Kyllä ne alkoholiverot saa ja pitää maksaa myös niistä ulkomailta tilatuista herkuista..;)

  VastaaPoista
 2. Ei tässä oo tilaamisista puhunut kukaan mitään, mutta EU alueelta saa tuoda omaan käyttöön.

  VastaaPoista
 3. Itsekkin on ollut tarkoitus kysellä tästä alkolta (itä-suomessa asuvana) - käsittämätöntä palvelua. Systembolaget on sentään menossa oikean suuntaan tässä voisivat seurata esimerkkiä...

  Eikun Viroon nettikauppa perustamaan joka myy kohtuu hinnalla ja hyvällä valikoimalla.

  VastaaPoista
 4. Siirtääkös Alko oluita lähimyymälään, jos niitä on jo saman kaupungin alueella? Aikasemmin ainakin on kehotettu menemään toiseen liikkeeseen...

  -Fantti

  VastaaPoista
 5. En tiedä siirtävätkö varsinaisesti myymälästä toiseen, mutta kyllä heidän on tuotetta keskusvarastolta sinulle tilattava siihen myymälään johon haluat. Olen itse yleensä lähettänyt tilaukset sähköpostilla ja pistänyt puhelinnumeron mukaan. Soittelevat sitten kun tuotteet on perillä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.