Olutarvio: Schneider-Weisse Aventinus Weizen-Eisbock

2 kommenttia
 
Aventinus Weizen-Eisbock

Tymäkämpi Aventinus on jälleen täällä! Viime vuonna tätä ei saanut, mutta tänä vuonna se on onneksi jälleen Alkon jouluolutvalikoimassa. Eisbock, eli jääpukki valmistetaan jäädyttämällä. Kun olut jäädytetään, oluessa oleva vesi jäätyy ensimmäiseksi ja kun jäätynyt vesi poistetaan jäljelle jäävä olut on vahvempaa. Alkon vakiovalikoimasta on jo pitkään saanut herkullista perus Aventinusta ja tämä on siitä vahvempi versio. Alle neljän euron hinta tästä talvi-iltojen lämmittäjästä on varsin passeli, kiitokset siitä maahantuoja Servaalille.


Tummanruskeaa, läpinäkymätöntä olutta, jonka vaahto on tiivis ja reilun kokoinen. Tuoksu on kuin turboahdetussa Aventinuksessa, jota tämä tietysti tavallaan onkin. Vehnäoluen banaaniset esterit ovat esillä herkullisesti sahtimaisen voimakkaina. Lisäksi muuta pehmeää ja ylikypsää hedelmäisyyttä sekä alkoholin potku taustalla. Voimakas, houkutteleva tuoksu. Maku on hyvin banaaniesterinen, kypsän hedelmäinen, lämmittävä ja lopuksi hieman mausteinen kun alkoholin potku pyyhkäisee suun kuivaksi. Viinamaisuutta ei ole, vaan ainoastaan asiaankuuluvan tymäkkä, Chuck Norrisin roundhousekickiä vastaava lämpöaaltoisku. Suutuntuma on täyteläinen ja melko maltillisen hiilihappoinen sekä pehmeä. Erittäin hyvä talvi-iltojen lämmittäjä. Nautitaan hitaasti ja huolellisesti. Sehr gut!

Yhteenveto: Herkullinen Aventinus tiiviste!
Nautintasuositukset: Hieman viilennettynä ja ajan kanssa.

ARVOSANA: 9

    2 kommenttia:

    1. Heh, tämä vaikutti sopivan aidolta asiantuntijan lausunnolta :) Itselläni on hieman vaikeuksia tehdä asiantuntevia olutarvioita, koska en tunne termistöä, tai osaa maistaa kaikkia hienouksia (tai makuaistini on niin turmeltunut, etten osaa erotella eri makuja/mausteita), joten esimerkiksi 'ainoastaan asiaankuuluvan tymäkkä, Chuck Norrisin roundhousekickiä vastaava lämpöaaltoisku' kuulostaa jo niin hienolta, että kyseistä olutta pitäisi saada kokeiltavaksi :D

      VastaaPoista

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.