Olutarvio: Erdinger Schneeweisse

0 kommenttia
 
Schneeweisse

Kuva: Erdinger
Tämä Erdingerin talvinen vehnis kuuluu Alkon jouluolutvalikoimaan. Erdinger antaa kotisivuillaan itselleen tittelin "maailman suurin vehnäolutpanimo", vuosituotantoa on 1,45 miljoonaa hehtolitraa, eli mistään nyrkkipajasta ei ole kysymys. Megakorporaatioiden lonkerot eivät ole vielä heitä tavoittaneet, sillä panimo on ilahduttavasti vieläkin yksityisomistuksessa. Oheinen kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, siinähän on pojat vehnäolutta riittävästi jopa Reittausblogin vuositarpeisiin!

Schneeweisse, suomeksi lumivalkea, lanseerattiin vuonna 1997. Erdinger kotisivuillaan kertoo, että Schneeweisseen käytetään kesän ensimmäisen sadon maltaat ja siitä asti olut kypsyy marraskuuhun asti, jolloin myyntikausi alkaa. Etiketti on tyylikkään talvinen ja pullo vehnäolutlasiin sopivasti 0,5-litrainen. Alkoholia on 5,6%, joka on hieman normivehnistä enemmän. 



Oranssihtavan keltainen, samea ja kestävältä vaahdoltaan runsas olut. Näyttää siltä miltä vehnän pitääkin. Tuoksu on hedelmäinen, hiivaisen vehnäinen, hieman sitruunainen ja myös ohraa löytyy tiettynä leipäsyytenä. Perusvehniksiin kuuluva banaanisuus on tässä pienessä roolissa. Maussa hieman hapan vehnäisyys ja leipäisyys on pääosassa ja hieman hedelmäisyyttä sekä mausteisuuttakin löytyy. Purukumia ja banaania ei tässä vehnässä juurikaan ole, vaan yleisilme on kuivahko ja paino on maltailla sekä happamuudella. Jälkimaussa ohra hyvin esillä vehnäisen happamuuden rinnalla. Suutuntuma on perusvehnää hieman täyteläisempi ja hiilihappoisuus hieman hyökkäävää. Yllättävän talvisen ovat saaneet yleensä enemmän kesäjuomaksi mielletystä vehnäoluesta. Perushyvä sakemanni!

Yhteenveto: Talvinen vehnäolut.
Nautintasuositukset: Lähes jääkaappikylmänä.

ARVOSANA: 8

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.