Olutarvio: Mikkeller From Via To 2011

0 kommenttia
 
From Via To 2011

Alkon jouluolutvalikoiman Mikkellereistä aiemmin käsittelin Santa's Little Helperin ja nyt vuorossa on From Via To. Tämän oluen "se juttu" on etiketti, johon voi kirjoittaa keneltä ja kenelle olut on, sopii siis hyvin lahjaksi. Santa's Little Helperin tavoin tässäkin ainesosaluettelo on niin pitkä, että ettei nykynuoriso jaksa edes lukea sitä läpi. Se menee näin: Maris Otter-, suklaa-, karakristalli-, ruskea- ja savumaltaat, humalina Columbus, Perle, Centennial ja Cascade, mausteina tähtianis, kaneli ja korianteri, tumma fariinisokeri, lähdevesi ja hiiva. 

Hieman enemmän valokuvausta harrastanut veljeni saapui Saksasta visiitille, joten tämän ja muutaman tulevankin blogauksen kuvat ovat hänen ottamiaan. Itse sain kerrankin keskittyä vain ja ainoastaan itse olennaiseen.Pikimusta olut mittavalla mokkaisella vaahdolla, joka jättää reilusti pitsiä laskiessaan. Näyttää erittäin hyvälle. Tuoksussa ensimmäisenä esillä on voimakas paahteinen ja palaneen katkera maltaisuus, jossa palaneisuus hieman tökkii omia mieltymyksiäni vastaan. Lisäksi voimakasta yrttistä ja anismaista mausteisuutta, suolaista lakritsaisuutta, happamuutta ja alkoholiakin. Katkeran kitkerä palanut maltaisuus esittää pääroolia myös maussa. Lisäksi löytyy kahvia, hapanta suolaisuutta ja hiven lakritsiakin. Sekä tietysti mausteisuutta, joka on hieman anismaista ja niin runsasta, että tuntuu paikoin jopa mentholiselta. Jälkimaku on pitkä ja siinä mausteisuus nousee vielä enemmän pinnalle. Myös alkoholi lämmittää taustalla. Suutuntuma on pieni pettymys, ollen vain keskitäyteläinen sekä turhan hiilihappoinen ja hieman tahmainen. 

Pettymyshän tämä oli, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Viime vuoden trendi jouluoluissa tuntui olevan hieman ylilyöty mausteisuus ja se näyttäisi valitettavasti olevan valloillaan vieläkin. Myös palaneisuus tökki vastaan - pehmeyttä olisi kaivattu rutkasti lisää. Kiitosta happamuudesta ja suolaisuudesta, ne ovat perinteisiä ns. old world portereihin kuuluvia herkullisia piirteitä. Ikäännytyksellä tämä saattaisi parantua, mutta tuskin raaskin toista kymppiä sijoittaa. Jos pätäkkää löytyy niin testaa ennakkoluulottomasti, mutta älä odota tältä liikoja.

Yhteenveto: Hieman ylilyödyn paahteinen ja mausteinen olut.
Nautintasuositukset: Vain hieman viilennettynä

ARVOSANA: 7+

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.