Kotiolutta: Panimo Duuni Eläkevirka Barley Wine

0 kommenttia
 
Jyväskylän kotipanotandem Panimo Duuni on esiintynyt Reittausblogin sivuilla useaan otteeseen ja usein edukseen. Nyt tarjolla olisi jo tovin kypsynyt "big beer" Eläkevirka Barley Wine, joka on pullotettu jo viime vuoden joulukuussa.
Eläkevirka
-Pale Ale, Munich, Cara Plus 150
-Chinook, Centennial, Simcoe
-US-05
-10,9% alc.vol, 87 IBU
Meidän ensimmäinen yritelmä Barley Winestä. Tätä voi sitten siemailla takan ääressä, kun laskeskelee puoluekirjalla saadusta eläkevirastaan kuppaamia tienestejä. -Panimo Duuni


Lasiin kaatuu tummaa punertavaa olutta, joka vaahtoaa melko maltillisesti. Tuoksu on tietysti vahva ja intensiivinen - karamellimallasta, toffeeta ja hieman suklaisiakin aromeita. Lisäksi havuisuutta, kuivahedelmää ja pihkaakin. Voimakas ja tuhdin maltainen tuoksu, jossa hieman sherrymäisiä kuivahedelmäisiä piirteitä. Maku on hyvä. Tuhdisti makeaa maltaisuutta alussa, mutta loppu kuivuu melko katkeriin ja jälleen sherrymäisen kuivahedelmäisiin tunnelmiin. Vahvuus pysyy aivan loppua lukuun ottamatta hyvin piilossa. Toffeeta, humalien hedelmäisyyttä ja metsäisyyttä, leipäisyyttä ja aavistus paahteisuuttakin. Laadukas kokonaisuus. Vahvuus tuntuu lämpönä, mutta mitään sikunaisuutta ei esiinny, eli hiiva on saanut työstää vahvaa vierrettä hyvässä lämpötilassa ja elinvoimaisena. Maltaan, katkeruuden ja vahvuuden kolminaisuus toimii, eli maltaan makeutta on, mutta katkeruus ja vahvuus tasapainottavat sen menemättä kuitenkaan yli. Toisin sanoen runko kantaa humaloinnin ja vahvuuden hyvin. Oikein miellyttävä siemailtava. Hyvä resepti ja hyvä toteutus. Megajytkyjen luokkaan vaadittaisiin vielä kaikkea enemmän tai sitten jotain onnistunutta twistiä, mutta ne onkin sitten helpommin ideoitu kuin toteutettu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.