Olutarvio: Honkavuoren Valo Vehnäolut

1 kommenttia
 

Valo

Panimo: Panimo Honkavuori, Joenuu
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket Turku Kupittaa 3,59€/0,33l)

Joensuulainen Panimo Honkavuori on jälleen itselleni uusi tuttavuus Suomen pienpanimokartalta. Oluenvalmistus Joensuun Raatekankaalla alkoi keväällä 2016, joten tuoreesta tulokkaasta on taas kyse. Panimotohtorit Jani O. Honkanen ja Ville Vuorio ovat tulleet kyllä somessa tutuiksi - kaksikko seisoo somekuvissa aina eri tilanteissa kivikasvoisina ja tohtoritakit yllä. Honkavuoren tavoitteet ovat melko korkealla, sillä Juomien Suomi kirjan mukaan tarkoitus olisi vakiinnuttaa valmistusmäärä 200 000 litraan vuodessa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. 
"Valo on raikas vehnäolut, jonka runsasarominen tuoksu ja maku ovat pitkän ja huolellisen etsimisen tuloksia. Valon humalakatkero on hyvin alhainen. Valo sopii nautittavaksi sellaisenaan janonsammuttajana tai ruokajuomana kaikkina vuodenaikoina syksystä kesään. Valo on ilmiö."
Keltaoranssi olut, joka vaahtoaa melko maltillisesti. Tuoksussa on vehnäisyyttä, happamuutta ja hieman sitruunaista hedelmäisyyttä. Sellainen kuivemman hapan, ei juuri banaaninen yleisvire ja hieman jotain pahvimaistakin ilmassa leijuu. Simamainen olisi kai hyvä sana kuvaamaan tätä. Maku on myös happamamman vehnäinen, hieman jotenkin muovinen ja yllättävän kirpakka. Suutuntuma on kevyt ja loppuveto kuivuu hieman kirpeäksi. Hiilihappoja on runsaasti. Muovimaisuus ja kevyt kirpakka hapokkuus kielii taas siitä, että olut tuskin on tarkoitetussa kunnossa, mikä on taas harmi uuden pienpanimon kohdalla. Vehnäolut on lempityylini, mutta tämä ei nyt toimi.

Yhteenveto

:(
ARVOSANA: 6

1 kommentti:

  1. Morjens Hayke. Itse tässä juuri Valoa siemailen ja kirjoittelin ajatukseni oluesta ylös. Olisikohan sulle sattunut huono pullo, kun itsellä aivan eri asiat nousevat esiin, eikä ollut virhemakuja.
    terv. Jaska

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.