Olutarvio: Lapin Panimo Kero Ale

0 kommenttia
 

Kero

Panimo: Lapin Panimo, Rovaniemi
Oluttyyli: Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket Turku Kupittaa)

Rovaniemellä lokakuussa 2015 perustettu Lapin Panimo on Suomen pohjoisin panimo. Panimon ensimmäiset oluet tulivat myyntiin syyskuun alussa, joten käsilläni lienee nyt yksi panimon ensimmäisistä oluteristä. Lapin Kansa kirjoitti panimon taustoista 24.8.2016. Kaksi työntekijää työllistävän panimon keittokoko on 1000 litraa ja tavoitteet tuntuvat olevan lähinnä paikallisilla markkinoilla, joita Lapissa matkailijoiden ansiosta toivottavasti riittää. Kero Alen reseptiikkaa ei avata sen tarkemmin. 
"KERO ALE on pintahiivalla käytetty helposti juotava ale. Siihen uskaltaa tutustua, vaikka erikoisoluet eivät vielä tuttuja olisikaan."
Kuva: Anna-Reetta Kytölahti

Väriltään kultaoranssi ja utuinen olut. Tuoksussa on selkeää US-05:n persikkaista käymisaromia, hiivaisuutta ja leipäisyyttä. Sellainen hieman hiivaleipäinen yleisvire, ennemmin kuin rapsakan raikas. Maku on pehmeä, hieman hedelmäinen ja sitten hiivaleipäisen maltainen. Katkeruutta kerääntyy varsin tuntuvaan puraisuun, mutta maku muuten on melko vaatimaton. Hedelmäisyys on enemmän hiivan esterisyyttä kuin humalien hekumaa ja mallas on esillä sen verran kun maitokauppavahvuisessa yleensäkin - eli ei kovin voimakkaasti. Loppuvedossa on hieman ruohoisuutta. Laadullisesti hyvässä iskussa, mutta reseptiikaltaan kenties tarkoitetuksellisestikin vaatimaton.

Yhteenveto

Laadukas, mutta mauiltaan mieto ale
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.