Olutarvio: Kanavan Sulku Pils (4,7%)

1 kommenttia
 

Sulku

Panimo: Kanavan Panimo, Vääksy
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket Turku Kupittaa 3,99€/0,33l)

Veljesten Jukka ja Jan Karlstedtin sekä heidän isänsä Kyöstin Lahden lähelle Vääksyyn tänä vuonna perustama Kanavan Panimo on minulle taas uusi panimotuttavuus. Tutustumisolueksi Turun Kupittaan Citymarketin valikoimista poimin Sulku pilsin - tällainen vaalea lager on kenties se vaikein valmistettava, sillä pienikin prosessivirhe tulee tämän tyylisessä oluessa helposti esiin. Oluesta on olemassa myös 5,2% ravintolaversio.

Maltaat: Pilsner, Munich, Caraplus 10, Kaurahiutale 
Humala: Magnum, Hallertau Hersbrucker
Tsekkityyppinen Pilsner. Kullankeltainen ja raikkaan kesäinen olut, josta löytyy myös miellyttävän kevyttä katkeroa. Oluen valmistuksessa käytetty myös Vääksyn Myllyn kaurahiutaleita.

Kirkas kultainen olut, jonka vaahto on kestävä. Nenään nousee miellyttävä tshekkiläisen pilsin tuoksu - kevyesti diasetyyliä, kukkaista ja ruohoista humalaa sekä puhdasta maltaisuutta. Olut on suussa pehmeä ja mukavan täyteläinen maitokauppalageriksi. Hiilihappoisuus on miellyttävän maltillista. Maussakin on hieman diasetyyliä, viljavaa maltaisuutta ja kevyesti kukkaista humalaa. Katkeruus jää hieman omasta ihanteestani, eli rapsakkuutta voisi olla enemmänkin. Nyt on kuitenkin laatutaso uudella panimolla kohdallaan ja vieläpä lagerissa ja niinkin herkässä tyylissä kuin pils. Itselleni tshekkityyliset ovat aina toimineet, myös ne kaikkein härskeimmän voiset. Olisi peräti erinomainen, jos katkeruus nousisi edes Urquellin lukemiin. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa!

Yhteenveto

Maukas pils
ARVOSANA: 8+

1 kommentti:

  1. Mainio tuote tosiaan ja iskee sopivasti diipadaapaihin kyllästyneeseen kansanosaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.