Olutarvio: Sori Brewing Vanilla Cake Fever

3 kommenttia
 

Vanilla Cake Fever

Panimo: Sori Brewing, Tallinna
Oluttyyli: Imperial Baltic Porter
Alkoholipitoisuus: 9,9%
Saatavuus: Alko (5,20€ / 0,33l). Arvioitu pullo saatu panimolta

Tallinnan Sori on lähtenyt mukaan tähän viimeisen vuoden aikana yleistyneeseen "jälkiruokaolut" villitykseen. Olemme nähneet mm. sellaisia oluita kuin Omnipollo Noa Pecan Mud Cake tai Chocolate Ice Cream Brown Ale ja nyt Sori lähestyy samaa asiakaskuntaan juuri Alkon valikoimiin tipahtaneella Vanilla Cake Feverillä. En ole noita Omnipollon eksotiikkaa tihkuvia oluita maistanut, joten tuntemattomilla vesillä sikäli liikutaan - toki oluiden maustaminen vaniljalla tai kahvilla ei ole nykypäivänä mitenkään erikoista. Aiheesta kertoo enemmän mm. Olutkoira -blogi, juuri osuvasti tänään julkaistussa jutussaan

Sorin oluella vahvuutta 9,9%, mutta pullo tai panimon kotisivut sen enempää kuin Alkonkaan sivut eivät oluen mahdollisista mausteista kerro mitään, joten sen suhteen mennään sokkona.


Mustanpuhuvaa maltillisesti vaahtoavaa olutta. Vaniljaisuus ottaa tuoksussa heti vallankahvan jäätelöisellä tavalla ja yleisilme huokuu Baileys kermalikööriä sekä maitokaakaota. Aavistus kahvimaisuutta taustalla ja humalaisuuttakin, joten olutmaisia piirteitäkin löytyy. Herkullinen tuoksu, joka herättää valtaisan halun maistaa olutta. Maku on myös vaniljainen, mutta tuoksun pehmeys vaihtuu nyt melko katkeraan humalointiin ja aavistuksen ohkaiseen suutuntumaan - tuoksun perusteella odotin pehmeämpää ja runsaampaa, miltei kermaista kokonaisuutta. Maku onkin enemmän espressomainen ja loppuvedossa jopa suolaisen lakritsainen sekä yrttinen. Alkoholi lämmittää taustalla asianmukaisesti. Suklaakonvehtien kanssa nautittuna kokonaisuus pehmenee, mutta ottaisin silti mielelläni pari napsausta makeutta ja runkoa lisää ja pari napsausta katkerosta pois, jolloin olut toimisi jälkiruokana ihan yksinäänkin. Propsit kuitenkin rohkeasta maustamisesta, tuoksu osui jo napakymppiin!

Yhteenveto

Rohkeasti "vaniljoitu" Imperial Porter
ARVOSANA: 8½

3 kommenttia:

 1. Juuri Alkon valikoimiin? No ehkä Raumalla.
  Niin ja kannattaa se Noa Pecan Mud Cake maistaa tai ylipäätään joku Omnipollo jos/kun sieltä päin saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei siitä nyt niin kauaa ole kun se tuli. Omnipolloa sais varmaan tilattua, mut ei ole raaskinut.

   Poista
 2. Omaan makuun Noa Pecan Mud Cake oli liian makea ja liian suklainen. Hyvä se oli mutta vaahtokarkki Hypnopompa oli parempi. Se ei ollut aivan niin makea. Kokemisen arvoisia oluita silti :) 10 euroa 33cl pullosta on silti erittäin paljon pyydetty. Ostin eilen, vieraillessa "suuressa" kaupungissa, tämän Vanilla Cake Feverin kaappiin. Jospa viikonloppuna sen maistais.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.