Olutarvio: Stone Go To IPA

0 kommenttia
 

Go To IPA

Panimo: Stone Berlin, Saksa
Oluttyyli: Session IPA
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket Kupittaa, Turku)

Yhdysvaltalaisen Stone Brewingin Berliiniin avaama panimo puskee tölkkikamaa tasaista tahtia. Suomessa on nyt arviointiin tulevan Go To IPAn lisäksi tavattu myös Stone IPA, Stone Arrogant Bastard, Cali-Belgique IPA ja Ruination 2.0 Double IPA. Go To IPA on näistä ainut maitokauppavahvuinen ja irtosi Turun Kupittaan Citymarketista hintaan 3,49€.

Humalajikkeita on peräti kymmenen: Magnum, Amarillo, Chinook, Crystal, Cascade, Mosaic, Ahtanum, Citra, Sterling & Hallertauer Mittelfrüh. Tölkitetty 04 AUG 2016.
"For Stone Go To IPA, we embrace our hop obsession by using hop bursting, a technique wherein an irrational amount of hops is added during the final brewing phase to bring out vibrantly hoppy flavours and aromas while also imparting a burst of desirably mellow bitterness. The result is a session IPA that delivers all the fruity, piney character of a much bigger beer."
Kullankeltainen, hieman utuinen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Tuoksussa on tuoretta mustaherukkaista ja tiukan trooppista humalaisuutta - vaikuttaa niin runsaan kuivahumaloidulta, että tuosta voisi desin ottaa, kuivattaa ja puristaa uudelleen pelletiksi. Kymmenen humalajikkeen kokonaisuudesta huolimatta luulen tunnistavani joukosta Mosaicin voimakkaan aromin. Raikas ja miellyttävän runsaan humalainen tuoksu, ilman mitään sellaista ikävää karkeutta tai överihumaloitua tuntua. Maku on myös hyvä, katkeruutta on melko maltillisesti, mutta humalaöljyistä pehmeää aromaattisuutta sitten sitäkin enemmän ja hyvin puhtaasti sekä raikkaasti. Näin se kauppavahvuinen tehdään miellyttävän makuiseksi - kuivahumalaa on niin paljon, että humalaöljyisyys tekee suutuntumastakin runsaan tuntuisen. Runsasmakuinen ja helppo, miellyttävä juoda. Mitäs siihen enää lisäämään.

Yhteenveto

Genrensä parhaimmistoa
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.