Alkon jouluoluet 2015: Rekolan Talven Tähti (5,6%)

0 kommenttia
 

Talven Tähti (5,6%)

Panimo: Rekolan Panimo, Suomi (Fiskars)
Oluttyyli: Aromatisoitu olut
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Alkon joulun kausivalikoima (5,90€ / 0,5l)

Rekolan Panimon Talven Tähti debytoi viime talvena kauppakelpoisena 4,3% versiona. Nyt Alkon jouluolutvalikoimassa tykimpää kamaa 5,6% vahvuudella. Olut on Rekolan Panimolle hyvin tyypillinen hillityn harkittu ja keittiöstä tutuilla mausteilla ehostettu ale, joka ei edes yritä tavoittaa ratebeerin kärkisijoja, vaan luottaa siihen, että maksava yleisö löytyy muualta.

Raaka-aineet: Pilsner-, kristalli- ja suklaamaltaat, Columbus-humalat, ja eurooppalaiset aromihumalat. Lisäksi kaneli, neilikka, kardemumma ja tähtianis.


Kirkkaanlainen, tumman punaruskea olut, jonka vaahto on melko maltillinen. Tuoksu on anismainen, hieman lakritsainen ja joulupiparinen - maltaisuutta ei mausteiden alta liiemmin esiin nouse, mutta joululta tämä kyllä tuoksuu. Olut on suussa keskitäyteläinen, mukavan maltillisen hiilihappoinen ja pehmeähkö. Mausteet hallitsevat makua - yleisvire on aniksinen ja loppumausta erotan parhaiten kanelin. Kardemumma on tuttu myös ja pilkahtelee sieltä täältä. Tasapainoinen, mutta toki mausteiden valtaama maku. Katkero on hillitty. Tämä on vähän samanlainen jouluklisee kuin ikivihreät joululaulut, mutta kyllähän niistäkin joku tykkää.

Yhteenveto

Joulunmakuinen olut
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.