The Kernel Export India Porter ja Export Stout London 1890

1 kommenttia
 

Lontoolainen The Kernel Brewery on brittien craft beer -skenen kuumimpia nimiä. Suomessa ei olutravintoloiden ulkopuolella ole panimon oluita toistaiseksi nähty kaupiteltavan, mutta ulkomaisista kaupoista niitä saa tilattua Suomeenkin. Nämä omat pulloni hankin ranskalaisesta Saveur Biérestä kotiovelle kuljetettuna. Panimon etikettityyli on simppelin informatiivinen, ulkoasulla ei prameilla, mutta oluet ovat maailmanluokkaa. Jos panimon tunnelmaan haluaa päästä  tutustumaan lähemmin, kannattaa tsekata tämä hieno video Vimeosta. Käväisin panimon kotisivuilla tänään, koska eilen maistellut oluet olivat niin tajuttoman hyviä, että halusin tutustua Kerneliin vähän tarkemmin. Ensimmäinen reaktio sivuille mennessä oli heti kiukku ja vitutus - ei mitenkään Kerneliin liittyvä, vaan jälleen alkoholipolitiikkaamme - panimo mainosti olevansa auki joka lauantai, jolloin myyvät tuotteitaan suoraan kuluttajille. Listasivat vielä myynnissä olevat oluetkin. Uskomatonta, että tämä on Suomessa kaukaista utopiaa.


Eilen oli upean aurinkoinen ja varsin keväinen päivä, joten ulkogrilli lyötiin ensimmäistä kertaa tulille pre-game grillauksen merkeissä ennen Lukon ja Bluesin välistä puolivälierää. Kahmaisin Saveur Biéren laatikosta Kernelin Export India Porterin, jonka ajattelin sopivan kyseiseen tilanteeseen mausteisen makkaran ja tujun sinapin kaveriksi. Voi pojat millainen olut se olikaan! Todella vahvan makuinen, väkevän lakritsainen ja kielen päällä sopivasti suolainen ja hieman savuinenkin. Vahvuutta 6%, mutta maku kuin Imperial Porterilla. Niin, ja se runsas pihkainen katkero ja öljyisen liukuva suutuntuma. Aivan spektaakkelimainen tapaus. 


Peli päättyi raumalaisten kannalta kovan taistelun jälkeen pettymykseen, mutta joukkomme suuntasi katseet eteenpäin ja siirtyi after-game grillauksen pariin. Ilta oli jo pimentynyt ja lämpötila huiteli alle nollassa, joten grillikota kutsui. Nappasin mukaani toisen Kernelin, Export Stout London 1890, jonka resepti on nimensä mukaisesti peräisin joltain vanhalta lontoolaispanimolta yli sadan vuoden takaa. Odotukset olivat Export India Porterin jälkeen aivan tapissa, joten tämä stout ei päässyt iskemään ihan yhtä lujaa. Oluessa oli vankka runko ja kuivan kahvimainen, vahvasti tumman suklainen ja loppua kohti enenevästi suolainen maku. Mukavasti myös hedelmää. Hieno olut, mutta portteri tosiaan oli ihan maailman absoluuttista kärkeä, ainakin siinä hetkessä ja tilanteessa. Nyt alkoi panohommat himottamaan - olisi  vihdoin aika tehdä se oman kotipanimon hieman savuinen portteri jota olen suunnitellut. 

...Kerneliä on myös pakko saada lisää, suosittelen!

1 kommentti:

  1. Hep!

    Juuri tänään tuli minulle 24 olutta Saveur Bierestä ja mukana olivat juuri nämä kaksi Kernelin olutta. :) Randomilla maistoin satsin ensimmäisen oluen, India Porterin ja pidin kyllä. Hyvä kyytipoika bataattien ja pulled porkin kanssa.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.