Alkon pääsiäisoluet 2014

2 kommenttia
 
 
Käyttäjä Vilén julkaisi tänään listan Alkon pääsiäisoluista Olutoppaan foorumille. Lista on seuraavanlainen (nimestä linkki arvioon, mikäli sellainen blogista löytyy):

 • Neuzeller Apfel Bier (0,5l / 4,35€) 
 • St Feuillien Triple (0,33l / 4,45€)
 • Ørbæk Påskebryg (0,5l / 4,34€)
 • Chimay Triple (0,33l / 4,06€)
 • Laitilan Kievari Mämmi Stout (0,33l / 3,16€)
 • Rochefort 10 (0,33l / 6,47€) 

Varsinaisia pääsiäisoluita on siis tasan kaksi, Ørbæk Påskebryg ja Kievari Mämmi Stout. Ensinmainittu on tuttu jo aiemmilta vuosilta, mutta Laitilan Mämmi -olut on nyt uudistunut ja tyyliltään stout. Huomattavaa on, että Påskebrygin hinta on noussut kahdessa vuodessa 54 senttiä.

Surkeat pisteet jokaiselta mahdolliselta arviosivustolta saanut Neuzeller Apfel Bier kannattaa jättää hyllyyn pölyttymään. Vai maistuisiko olut, jossa on käytetty omenamehutiivistettä ja inverttisokerisiirappia? Ei minullekaan.

Valikoiman kirkkainta antia ovat mainiot St Feuillienin ja Chimayn Triplet, joita ei kyllä hyvällä tahdollakaan voi pääsiäisen kausioluiksi tituleerata, mutta hienoa silti, että tulivat nyt saataville. 

Rochefort 10 on yksi parhaista oluista mitä maa päällään kantaa. Näitä kannattaa ostaa useampikin, sillä tämä jumalainen olut säilyy ja kehittyy kellarissa upeasti. Alkoa ei tosin voi ostopaikaksi suositella roisin hinnan vuoksi, paitsi ehkä yksittäiselle pullolle, jos et ole aiemmin maistanut. Kellarikokoelmaa kannattaa alkaa rakentamaan esim. saksalaisen nettikaupan välityksellä - siellä hinta pyörii 2,5€ kieppeillä.


2 kommenttia:

 1. Mitäs vikaa inverttisokerissa on? Sitähän nuo hienot mainitsemasi trappistit sisältävät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sitä sekoittaa omenamehutiivisteeseen ja saksalaiseen olueen, niin siitä tulee kehno lopputulos. Ei kai siinä muuta.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.