Olutarvio: Brewdog Libertine Black Ale

2 kommenttia
 

Libertine Black Ale

Panimo: BrewDog, Skotlanti
Oluttyyli: Black IPA
Alkoholipitoisuus: 7,2%
Saatavuus: Alko (4,02€ / 0,33l)

Brewdogin Libertine Black Ale on kansoittanut Alkon hyllytilaa jo kuukauden päivät. Olut on tyyliltään Black IPA, eli tummaa ja katkeraa olisi tarjolla. Humalointi on hoidettu ainoastaan yhdellä lajikkeella, eikä millä tahansa lajikkeella, vaan Simcoella. 4 euron pinnassa pyörivä hinta on Suomen mittapuulla kohtuullinen. Pullon eränumero on 245, parasta ennen 11.10.2014, eli luultavasti nyt noin 5 kk ikäistä (päiväys vuoden pullotuksesta eteenpäin?). AC/DC:n Bad Boy Boogie soi taustalla kun pullo aukeaa - kaikki merkit elämykselliseen hetkeen ovat ilmassa. 


Musta, valoa vasten reunoiltaan tummanruskeita sävyjä vuotava olut, jonka vaahto on keskiverto ja pitsikäs. Tuoksussa on runsaasti havuisen mäntyistä, pihkaista ja greippistä humalaa. Tuhkainen karkeuskin nousee esiin. IPA-lasin suulle nousee reilun humaloinnin johdosta jopa mentholisen raikkaita aromeja. Maku on aluksi hieman tuhkaisen ja palaneen oloinen, jokseenkin muovimainen - onko virhemakua, vai liiallisen humaloinnin sivutuote? Höh. Karkeus vie nautittavuuden mennessään. Lopun pitkä greippiveto paikkaa sen verran kuin paikattavissa on ja jälkimaun suklaa kohentaa yleiskuvaa, mutta kokonaisuus jää silti karkean tuhkaiseksi - liikaa paahtomallasta tai liikaa humalaa omaan makuuni. Hiisin Pläkki oli parempaa. Muiden arvioita lukiessa jäi epäilyttämään, että olisiko pulloni ollut jotenkin viallinen. Jos ei, niin oli kyllä todellinen pettymys.

Yhteenveto

Karkea, ei kovin nautittava.
ARVOSANA: 7-

2 kommenttia:

  1. Tämä olut uusintamaistossa kiekkoa seuratessa, mutta ei toimi edelleenkään. Runsas greippisyys ja voimakas paahteisuus tekee mielleyhtymiä kumiin ja liuottimiin, tämä ei vaan ole minun makuuni.

    VastaaPoista
  2. Itsekkin maistoin tässä jonkinlaista liimaisuutta tai liuotinmaisuutta. RipTide Stout tuli itselleni heti mieleen, koska siinäkin oli muistakseeni samantyyppistä sivumakua.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.