Olutarvio: Teerenpeli Pakkaspaavo

1 kommenttia
 

Pakkaspaavo

Panimo: Teerenpeli, Suomi
Oluttyyli: Skottityylinen ale
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma Rauma, 6,99€ /0,75l)

Lahtelaisen Teerenpelin isoja ja näyttäviä patenttikorkilla suljettuja Pakkaspaavo pulloja on alkanut taas näkymään kaupoissa. Pari vuotta olen onnistunut sen ohittamaan, mutta tänään se tarttui mukaan, kun ei muutakaan mielenkiintoista näkynyt. Hinta lienee yksi tekijä miksen ole maistanut aiemmin, vaikka paha sitäkin on perustella kun Alkosta tuon hintainen 0,75-litrainen lähtisi mukaan helposti. Pakkaspaavo on skottityylinen ale, joka on maustettu kaakaopavuilla. Kyseessä on, kuten nimestäkin nokkelimmat jo päättelivät, talven kausiolut. Iso patenttikorkkipullo sopii hyvin varmasti myös kotiolutharrastajille, helpottaa nimittäin pullotuksen tuskaa.



Tumman punaruskea ja keskiverrosti beigeä vaahtoa päälleen muodostava olut. Tuoksu on tasapainoinen, siinä on limppuista maltaisuutta, maitosuklaisuutta ja kevyesti kahvia. Taustalla humalien hedelmäisiä aromeita. Maku on hieman paahteinen, kevyen limppuisen maltainen ja aavistuksen suklainen. Loppuun kertyy vain vähäisesti humalien katkeruutta. Maku on mieto ja katoaa suusta nopeasti. Tuoksun jälkeen maun mietous yllätti. Suutuntuma on kevyt, hieman vetinen ja keskiverron hiilihappoinen. Maitokaupparaja iskee vastaan rajusti, kyllä tämä ehdottomasti hyötyisi parista lisäprosentista. Voisi toimia paistetun lihan tai savustetun lohen kanssa ruokajuomana, mutta yksinään on kyllä valitettavan kepeä. Ei käy nautiskeluolueksi, eikä tällä makuprofiililla mene janojuomanakaan. Iso ja näyttävä pullo sopisikin varmasti hyvin ruokapöytään jaettavaksi.

Yhteenveto

Kevyt ja mieto, voisi toimia ruokajuomana
ARVOSANA: 7+

1 kommentti:

  1. Tämä onkin näköjään jäänyt viime talvella reittaamatta. Muistelisin, että oli ihan ok tavaraa. Hinnan puolesta en taida kuitenkaan ehkä uusintamaistoon ottaa. Täytyy kattoa, jos jossain vastaan tulee..

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.