Olutta Silja Lineltä?

5 kommenttia
 
M/S Galaxy (Kuva Wikipediasta.)

Olen palannut kokolailla onnistuneelta Silja Linen Muumiristeilyltä. Koko perheen reissu, M/S Galaxy (Turku-Tukholma), pallomeri, Muumipeikko, Pikku-Myy, onnistuneet sniikkaukset pubiin vaimon valvovan silmän välttäessä, you name it. Mutta onko Silja Linen olutpuolella tarjontaa harrastajalle? Tax-freen noin kahdeksan eri merkkistä vaaleaa lageria eivät minua liiemmin säväyttäneet, mutta laivan Joe's Place pubista janoinen löysi elämän nektarinsa. Valikoima oli kohtalaisen monipuolinen ja eri oluttyylien kirjo kohtalaisesti katettu. Vaaleaa ja tummaa vehnistä (Franziskaner, Erdinger), bitteriä (ESB), stoutia, porteria, tutut belgit Chimay Blue ja Duvel jne. Hanoissa mm. Hoegaardenin Wit, Kilkenny, Guinness, Koff III, kaikki valikoiman oluet olivat ns. tunnettuja ja isohkoja merkkejä. Aivan ääripään oluita eli imperial stouteja, double ipoja ym. ei valikoimassa ollut, mutta kelvollinen, joskin hyvin perinteinen pubikattaus kuitenkin. Hinnat pyörivät keskimäärin akselilla 4,50 - 5,70€. Tunnelmaltaan pubi oli myös varsin ok, mutta negatiivisena asiana mainittakoon, että laivan pohjapiirroksessa pubin läpi suunniteltu läpikulkureitti hieman häiritsi pyhiä reittaussuorituksia. 

Pubista voi myös ostaa joitakin oluita laatikoittain kotiinviemisiksi, vieläpä kohtuullisen edullisesti ja luonnollisesti verovapaana. Asiaa ei liiemmin mainosteta missään, pubin seinällä oli  ainoastaan ruotsinkielinen A4, jossa asia mainittiin. Itse luin tästä mahdollisuudesta Olutoppaan keskustelufoorumilta, joten asia oli tiedossa jo ennakolta. Hinnat ja saatavilla olevat oluet on kysyttävä tiskin takaa ja baarimikko hakee takahuoneesta haluamasi laatikot. Itse havittelin Chimay Blue lootaa, mutta sitä ei valitettavasti täyttä laatikkoa ollut, eivätkä he myy vajaita laatikoita saati yksittäisiä pulloja. Chimayn hinta olisi ollut kuulemma yli 60€, 24 pikkupullon laatikolta, eli n. 2,50€ kipale (vrt. Alkon hinta 3,99€). Olisi se ollut mukava "unohtaa" täysi laatikko viideksi vuodeksi kellariin. Mukaan tarttui kuitenkin seuraavat:


Young's Special London Ale, hyvä vahva ale, josta olen blogiin jutunkin kirjoittanut. 8 x 0,5l laatikko maksoi 19,90€, eli yksikköhinnaksi muodostuu 2,49€ vs. Alkon 3,77€

Franziskaner Hefe-Weissbier, maailmanluokan vehnis. 20x 0,5l laatikon sai hyttiinsä kantaa maksamalla 29,90€, eli 1,495€ per pullo vs. Alkon 3,45€

Kolmas loota, A. Le Coq Porter irtosi järisyttävän halvalla, 20x 0,5l laatikko 19,90€, eli alle euron pullo vs. Alkon 3,07€. Ei ollenkaan paha hinta hyvästä porterista.

Miinuspuolena helvetinmoinen kantaminen, ei mitään kevyintä mahdollista rahtia nimittäin. Onneksi ihmiskunta on kehittänyt niinkin nerokkaita vimpaimia kuin olutkärryt, jotka koituivat aamulla hieman väsyneen blogittajan pelastukseksi.

Niin, talviloma mennä heilahti siinä sitten, mutta Siperia Hanniku ja De Molen Rasputin jäivät maistamatta, vaikka toista aiemmin uhosin. Tehokas talviflunssa vei aivan terävimmän haju- ja makuaistin, joten en lähtenyt näitä herkkuja "tuhlaamaan". Pitää odotella täyttä suorituskuntoa ja ottaa sitten maisteluun, mutta arviot niistä on tulossa kuitenkin, sitten joskus...

5 kommenttia:

 1. Chimay Blue laatikko sisältää 24 pulloa, eli tuosta olisi tullut yksikköhinnaksi 2,50 € (jos hinta 60 € / ltk).

  VastaaPoista
 2. Aaah, okei. Tattis korjauksesta. Korjaan tuon blogitekstiinkin.

  VastaaPoista
 3. Muut eivät ole niin kiinnostavia, mutta A Le Coqin Pirter euron pullo on todella bargain!

  VastaaPoista
 4. Kävin viime viikolla Silja Europalla ja mukaan tarttui: Fuller`s India Pale Ale 12x0.5L hintaan 29,90 €, Hoegaarden 24x0.33L hintaan 27,90, Chimay Triple 24x0.33L hintaan 39,90(!!) ja myös tuo järkyttävän halpa portterilaatikko tuli mukaan. Baarimikotkin jutteli että Chimaylaatikot oli maksanut vielä muutama viikko sitten yli 60 euroa. En sitten tiedä miksi hinta oli noin pudonnut, mutta en kauheasti valita :). Kaikki Chimay-laatuja laivalle vielä jäi että ei muuta kun hakemaan omat pois!

  VastaaPoista
 5. Vautsi, Chimay 1,66€ / plo. Siinä on hinta kohdallaan. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.