Avoin kirje Alkolle - Alkon vastaus

3 kommenttia
 
Sähköpostilaatikkooni tipahti Alkon vastaus aiemmin lähettämääni palautteeseen. Asiasisällöltään varsin odotettu "sori, no can do" vastaus, mutta eihän se palautteen lähettäminen asiaa ainakaan taaksepäin vie. Seuraavaksi voisi ehdotella valtion tarjoamaa ilmaista meno-paluuta Helsinkiin vaikka VR-Yhtymän kyydillä, jotta tuotteiden nouto olisi mahdollista. Alla Alkon lähettämä vastaus kokonaisuudessaan:

Hei Harri Metsäjoki

kiitos viestistäsi. Alla kehitysjohtaja Marja Ahon vastaus palautteeseesi:kiitos palautteestanne.


Asiakkaidemme odotukset Alkoa ja sen palveluja kohtaan kasvavat vuosi vuodelta. Haluamme palvella monipuolisesti ja tarjota erikoistuotteita myös pienemmille kohderyhmille. Tästä syystä onkin valitettavaa että nykyiset palvelumuotomme eivät ole näkökulmastanne riittäviä.


Alkon Arkadian myymälän erikoisvalikoima koostuu tuotteista jotka ovat pääsääntöisesti kansainvälisesti tunnettuja ja tunnustettuja, erittäin rajallisesti saatavilla olevia tuotteita. Arkadian myymälä on mahdollistanut  näiden pienien erikoistuotteiden tuomisen myös Alkon valikoimaan. Tuotteita on usein saatavilla niin vähän, että niiden jakelun keskittäminen yhteen myymälään on perusteltua. Vaikka emme varaa tai lähetä tuotteita muihin myymälöihin, niitä voi kuitenkin ostaa etäveloituksena  luottokortilla tai viitemaksulla, jolloin  Alko varastoi  tuotteen asiakkaalle noutoajankohtaan ilman lisäkustannuksia. Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta noutaa tuotetta myymälästämme, tarjoamme tuotteiden tilaamiseen mainitsemaanne kuljetus- ja paketointipalvelua.


Kyseisen kuljetus- ja paketointipalvelun  Alko ostaa ulkopuoliselta palveluntarjoajalta. Palvelun hinnoittelu perustuu  palveluntarjoajalle maksamaamme ostohintaan.  Palvelun hinta kattaa kuljetuksesta ja paketoinnista syntyvät kustannukset.  Mahdollisissa tuotteen särkymä- tai häviämistilanteissa Alko korvaa ostoksen hinnan asiakkaalle, mikäli korvaavaa tuotetta ei ole enää saatavissa. Tuotteiden siirtäminen Alkon myymälöiden välillä synnyttää  aina kustannuksia, siirtomuodosta riippumatta.


Tästä kustannusrakenteesta johtuen  tuotteiden ennakkojakelu muihin myymälöihin tai kuvaamanne sesonkiluonteinen ilmaissiirto, eivät ole pysyvinä palvelumuotoina mahdollisia.  Vuonna 2009 kertaluonteisena toteuttamamme ilmaissiirrot  tukivat erikoisvalikoiman tunnettuuden lisäämistä valtakunnallisena palveluna.


Toivon että vastaukseni antaa perustelut nykyiselle toimintamallillemme. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme, joten arvostan saamaamme palautetta.Ystävällisin terveisin

Helena Mattila

Alkon asiakasneuvonta

Puhelin 020 711 711 (arl. 9–16)

www.alko.fi, palaute@alko.fi

3 kommenttia:

  1. Kulut Suomessa: 8e/pullo mihin tahansa Alkon myymälään

    Kulut Saksassa: 6,95e/24 pulloa mihin tahansa osoitteeseen Saksan rajojen sisällä.

    Pistääkö miettimään?

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.