Hannu tulee, olenko valmis?

0 kommenttia
 
Mikä on hintavin olutpullo jonka olet hankkinut? Minulla se on Plevnan Siperia Hanniku, joka on tynnyrikypsytetty version Tamperelaisen Plevnan, eli Koskipanimon loistavasta Siperia Imperial Stoutista. Olut on saanut nimensä jyväskyläläisen olutharrastajan Hannu "hanniku" Nikulaisen mukaan, joka saavutti maagisen 10000:n maistetun oluen rajapyykin 6.5.2010 ja jonka kunniaksi Siperia Hanniku valmistettiin. Olutta saa tällä hetkellä panimoravintolan lisäksi ainakin Alko Arkadian erikoisvalikoimasta, jossa yhdestä puolen litran putelista joutuu pulittamaan 18,21€ - ja tämä on siis tällä hetkeillä kallein hankkimani yksittäinen olutpullo. Tynnyrikypsytyksellä tarkoitetaan sitä, kun valmis olutsatsi varastoidaan kypsymään esim. aiemmin viskitynnyreinä käytettyihin tynnyreihin. Siperia Hannikun tapauksessa lähes normi-Siperia (alkup. reseptiin lisättiin yksi uusi humalalajike) asetettiin kypsymään Jack Daniel's tynnyreihin viideksi kuukaudeksi. Hannu Nikulainen oli käsittääkseni itse ensimmäinen, joka pääsi tätä herkkua maistamaan, tai no, kenties panimomestari joi "kuormasta", mutta kuitenkin. Juhlava seremonia tapahtui Plevnan panimoravintolan tiloissa päivämäärällä 15.6.2010, kuvia on  nähtävissä täällä.

Ei, tätä kuvaa ei ole dramatisoitu. Tämä on autenttinen tilannekuva olueni varastoinnista ja voittaa Arkadian hehkulamput 6-0.

Tämän oluen, jos raaskin, ajattelin juuri alkaneen talvilomani aikana maistella ja olutarvion tietysti myös blogiin rustata samalla. Muitakin ns. "isoja" oluita olen säästellyt ajan kanssa nautittaviksi ja lomallahan aikaa on, joten saatan nauttia ja arvioida myös jotkin tai peräti kaikki seuraavista: Harviestoun Ola Dubh Special Reserve 18, Goose Island Bourbon County Stout, De Molen Rasputin Imperial Stout, Left Hand Imperial Stout (tätä olen maistanut jo aiemmin, yksi suosikeistani) ja Emelisse Imperial Russian Stout.

Suomea koskevana olutuutisena mainittakoon myös, että Alkoon tulevat kevään ja pääsiäisen kausioluet löytyvät listattuina Olutopas.infon foorumilta. Mielestäni kattaus on varsin tasapaksu ja tylsä. Ainoa valonpilkku, eikä oikeastaan mikään pilkku vaan jumalauta itse aurinko on Schneider-Weissen loistava TAP5 Meine Hopfenweisse, josta blogissa jo aiemmin kirjoitin.

Pysykää viritettyinä! (Stay tuned!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.