Olutarvio: Weltenburger Barock Dunkel

2 kommenttia
 
Barock Dunkel
 • Panimo: Weltenburger
 • Maa: Saksa
 • Alkoholipitoisuus: 4,7% 
 • Saatavuus: Maitokaupat
 • Oluttyyli: Tumma Lager

Joku aika sitten kirjoittelin Weltenburgerin Asam Bockista, joka on loistelias doppelbock. Samalta panimolta löytyy maitokauppavahvuinen Barock Dunkel, jonka päätin ottaa Asam Bockin innoittamana arvioinnin alle. Tyyliltään olut on tumma lager, ei mikään suosikkityylini, sillä mieluummin maistuu hyvä bock tai porter, mutta kyllä tässäkin tyylissä välillä hyviin yksilöihin saattaa törmätä ja tämä Barock Dunkel sellainen ainakin ennakko-odotuksiltaan on, sillä olut on saanut osakseen hyviä arvioita. 

Kauniisti punertavan tummanruskea väri ja runsas hieman saippuakuplaisen näköinen vaahto, joka kestää varsin pitkään. Hieman makean ja runsaan paahteisen maltainen tuoksu, jossa on myös selkeästi limppua ja hieman sitä ihtiään, eli rehtiä lehmänlantaa. Runsaan maltainen, limppuinen ja vain kevyesti makea maku on pehmeä ja maitokauppavahvuiseksi hyvärunkoinen. Kevyesti humalointiakin tulee esille lopussa ja jälkimaku on leipäisen maltainen ja kuivahko. Pehmeä ja keskitäyteläinen suutuntuma, sekä maltillinen hiilihappoisuus takaavat nautittavuuden. Hyvä tumma lager, mutta vain hyvä tumma lager, ei enempää.

Yhteenveto: Porin Leivän limppua ja tummaa paahteista mallasta pehmeästi tarjoiltuna.
Nautintasuositukset: Vain hieman viilennettynä.

KOULUARVOSANA: 8-

2 kommenttia:

 1. Lasissa tätä olutta, ei pahemmin säväytä maultaan ja hintakin on korkea, tämä muistuttaa koffin jouluolutta, eli molemmat saa jäädä jatkossa hyllyyn.

  VastaaPoista
 2. Itse en myöskään ole tummien lagereiden suurkuluttaja, mutta tämä kyllä kolahti tavallista huomattavasti enemmän. Tyylinsä klassikko varsinkin vahvuus huomioonottaen ja hintakin mielestäni varsin kohtuullinen (3,25e 0,5l). Yhtäläisyyksiä koffin jouluolueen on vaikea löytää, puhe kun on varsin eritasoisista tuotteista, mutta nämähän ovat niitä makuasioita. Omissa arvioissani lähentelee ysiä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.