Avoin kirje Alkolle

1 kommenttia
 
Alla olevan avoimen kirjeen lähetin Alkolle palaute@alko.fi osoitteeseen otsikolla "Alko Arkadian paketointi- ja kuljetuspalvelu" torstaina 17.2.2011 noin klo. 20.04. Mikäli olette asiasta samaa mieltä tai edes jotain mieltä niin alle voi kommentoida jos vaikka Alkon edustajat tätä sattuisivat katsomaan. Mahdollinen Alkon vastaus tullaan myös julkaisemaan blogissa jahka sellaisen saan.
Hei, 
Tämä on avoin kirje, jonka julkaisen myös blogissani  http://www.reittausblogi.info. Huolenaiheenani on Alko Arkadian paketointi- ja kuljetuspalvelu, johon haluaisin esittää parannusehdotuksen. Ehdotuksen, joka parantaisi asiakkaan mahdollisuuksia saada erikoisvalikoiman oluita lasiinsa pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin (asiakkaalle järkevin kustannuksin). Nykyinen paketointi- ja kuljetuspalvelu antaa näennäisen mahdollisuuden tuotteiden tilaamiseen, mutta kustannukset ovat mielestäni järjettömät ja muodostavat ylitsepääsemättömän kynnyksen tuotteiden tilaamiselle. Noin viiden euron olutpullolle minimissään kahdeksan euron toimituskulu on vain yksinkertaisesti liikaa. Olutkulttuuri edistyy Suomessa yhä nopeampaa tahtia, erikoisuudet kiinnostavat suurempaa osaa kuluttajista ja myös maakunnissa halutaan maistaa kunnon lambicin suloinen happamuus ja tynnyrikypsytetyn imperial stoutin jylhä makumaailma, johon vakiovalikoima ei  tälläkään hetkellä tarjoa mahdollisuutta. Paremman asiakaspalvelun, asuinalueesta riippumattoman tasavertaisuuden ja olutkulttuurin edistämisen nimissä ehdotan seuraavaa:

a) Uutuustuotteen tulo erikoisvalikoimaan julkistetaan verkossa viikkoa ennen kuin tuote tulee myyntiin. Samalla hetkellä tuote voisi aueta viikoksi asiakkaan tilattavaksi mihin tahansa Alkon myymälään rajoitetulla määrällä, esim. maksimissaan 2 pulloa per tilaus ilmaisella toimituksella.

b) Jatkuvasti ilmaiset myymäläsiirrot lienevät utopiaa, ymmärrän sen, siksi ehdotankin ilmaisia myymäläsiirtoja esimerkiksi kerrallaan viikon kestävissä ajanjaksoissa neljännesvuosittain. Jaottelu voisi olla vaikka seuraavanlainen:  
  • kevät/pääsiäiskausi
  • kesä
  • syksy/oktoberfest
  • talvi/joulukausi. 
Eli yksi viikko ilmaisia myymäläsiirtoja per kausi. Asiasta kiinnostuneet asiakkaat ovat kyllä hereillä oikeaan aikaan. Muistaakseni ilmaiset myymäläsiirrot oli viimeksi marraskuussa 2009 ja sen jälkeen on ollut hiljaisempaa.

c) Mikäli a ja b vaihtoehdot ovat mahdottomia niin paketointi ja kuljetuspalvelun kustannusten järkevöittäminen, max. 2€ / plo ja mahdollisesti paljousalennus, esim. yli 100€ tilaus veloituksetta.

Olisi mielenkiintoista kuulla, onko asiaan suunniteltu muutosta ja kuulostavatko ehdotukseni teidän näkökulmastanne täysin mahdottomilta. Varmaa kuitenkin on, että palvelun parantamiselle on asiakkaiden näkökulmasta selkeä tarve.

Ystävällisin terveisin,

Harri Metsäjoki
Raumalainen olutharrastaja

1 kommentti:

  1. Kun Suomessa on vahvemmille alkoholijuomille monopoli niin sen myynnin pitäisi olla tasavertainen kaikille. En siis ymmärrä miksi myymäläsiirrosta veloitetaan. Tässä suositaan Helsingin ja ympäristössä asuvia asiakkaita. Myymäläsiirrot veloituksetta. Valtionlaitos myy ja kuljettaa. Tasavertaisuutta.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.