Olutarvio: Black Isle Organic Hibernator Oatmeal Stout

2 kommenttia
 

Organic Hibernator Oatmeal Stout

Panimo: Black Isle, Skotlanti
Oluttyyli: Oatmeal Stout
Alkoholipitoisuus: 7,0%
Saatavuus: Alko (4,55€ / 0,33l)

Tämä skotlantilainen luomu-stout on Alkon viimeisimpiä uutuuksia. Viime viikolla arvioin saman panimon toisen Alko-uutuuden, Goldeneye Pale Alen, joka oli varsin hyvä ja tasapainoinen olut. Jostain syystä tämä olut niputetaan olutarviosivustoilla Imperial Stout tyyliin kuuluvaksi, vaikka nimensä mukaisesti se on Oatmeal Stout, eli sen valmistuksessa on ohramaltaan lisäksi käytetty kauraa. Kenties Imperial nimitys arviosivustoilla tulee 7,0% alkoholipitoisuudesta, mene ja tiedä. Kaura tunnetusti pehmentää olutta. Lue arvio alta.



Lähes musta olut, jonka vaahto on hienoisesti mokkaista. Tuoksu on mitä mainioin, siinä on hieman maitolaktoosista happamuutta ja samalla tasapainoisesti makeutta. Voimakkaasti myös paahteista maltaisuutta ja hieman limppua ja espressoa. Maku on pehmeä ja tasapainoinen, siinä on voimakkaasti paahdetta, hieman makeutta, maitokahvisuutta ja melko voimakas humalointi, joka ilmenee maun loppupuolella sitrushedelmäisenä tuntumana suun perukoilla. Jälkimaussa suolaista lakritsia ja hivenen suuta supistavaa greippistä happamuutta. Nautinnollinen olut. Suutuntuma on runsaan keskitäyteläinen, pehmeä ja liukas. Voin suositella paahteisten stoutien ja esim. Fuller's London Porterin ystäville.

Yhteenveto

Pehmeä ja voimakas stout
ARVOSANA: 9-

2 kommenttia:

  1. Ei kai kauran käyttö vielä sulje olutta pois imperialkategoriasta? Vai tarkoitatko, että tyylin tulisi sitten olla niinkin spesifi kuin imperial oatmeal stout?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei missään nimessä. Ihmettelin vaan miksei tämä ole ihan vaan oatmeal stout.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.