Olutarvio: Sinebrychoff Nikolai Premium Pils

0 kommenttia
 
Nikolai Premium Pils
Keravan koijareilta on Alkoon saapunut Nikolai Premium Pils, joka on "hieman tavallista lageria voimakkaammin humaloitu olut". Tavallisen lagerin määritelmästä en tiedä, mutta tällä luultavasti tarkoitetaan myyntilistoja hallitsevia bulkkituotteita. Merkonomin silmä kiinnittää huomiota myös sanaan "hieman". Voisiko olla niin, että tässä kerrankin oltaisiin totuudenmukaisia ja normikuran olemattoman humaloinnin sijaan humalointia olisikin vain hieman? Tässäkin on mallasta jatkettu ohratärkkelyksellä Sinebrychoffin muiden oluiden tapaan, vaikka luulisi premiumin olevan edes täysmallasolutta. Tämä tuli näköjään haukuttua pystyyn jo ennen maistamista, ehkä jotain ennakkoluuloja panimoa kohtaan, mutta lähdetään silti avoimin mielin kohti uutta seikkailua.



Lasiin kaatuu tummahkon kuparista ja niukasti vaahtoavaa olutta. Ei ulkoisesti muistuta pilsiä vaan on selvästi tummempi. Vaahto on osin suurikuplaista ja suurin osa katoaa melko nopeasti. Miedossa tuoksussa on kevyesti mallasta ja yrttis-metallis-ruohoista humalointia. Lisäksi yllättävää tunkkaisuutta, jollaiseen ei ole Koffin oluissa ennen tullut törmättyä. Maku on tärkkelysmäisen maltainen, yllättävästi hieman makeahko ja yrttis-metallisesti humaloitu. Humalointi on esim. Pilsner Urquelliin (tähän aina verrataan) verrattuna hyvin kevyt. Jälkimaku on metallinen ja karkea. Suutuntuma on kevyehkö ja keskiverrosti hiilihappoinen. Ei kovin pilsmäinen pils, eikä kovin vakuuttava esitys muutenkaan.

Vaikka tässä nyt tuli Koffia haukuttua, niin totuuden nimissä mainittakoon, että he panevat edelleen myös yhden maamme parhaista oluista - Sinebrychoff Porterin. Käykää siis ennemmin sen kimppuun, jos heiltä jotain haluatte. Jos taas mielenne tekee pilsiä, niin ennemmin sitten vaikka se Urquell.

Yhteenveto: Mauiltaan kesy ison panimon olut.
Nautintasuositukset: Ota ennemmin joku muu.

ARVOSANA: 5

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.