Olutarvio: Teerenpeli Jöröjukka

0 kommenttia
 

Jöröjukka

Panimo: Teerenpeli, Suomi (Lahti)
Oluttyyli: Bock
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (4,45€ / 0,33l)

Alkon listoille kirjattiin pari viikkoa sitten runsas kattaus pienpanimo-oluita, joista toistaiseksi Raumalle tosin on laskeutunut vasta ihan muutama. Raumalta löytyineistä oluista ostin itselleni Ruosniemen Parlamentaarikko Dubbelin, jonka maistoin Facebookissa livenä ja tämän Jöröjukan, joka siis arvioidaan nyt. Kattauksen muista mielenkiintoisista oluista tein pari päivää sitten tilauksen, johon iskin mm. Hiisin Iku Turson, Kimiton Mandarina Vehnän ja Bryggeri Helsingin Wee Heavyn. Iku Turso ainakin on todella mielenkiintoinen, sillä sen resepti löytyy Reittausblogista Hiisin itsensä julkaisemana.

Jöröjukka on siis lahtelaisen Teerenpelin bock -tyylinen olut. Suodattamaton lager.
Jöröjukka on perinteinen saksalaistyylinen Bock-olut. Jöröjukka on Teerenpelin panimon "jättiläisen" Jeren kehittämä perinteinen maltainen bock-olut kaikkia trendikkäitä humalaoluita vastaan. "Tavoitteena oli tehdä kuparinruskea, puhdas, maltainen ja tasapainoinen vahva lager, jonka mausta löytyisi myös hieman suklaata. Jälkimaku on pehmeä, makeahko ja hennosti humalainen" Jeren kuvaus.

Raaka-aineet: Münich-, pilsner-, cara pale- ja suklaamaltaat, Perle-humalat, Salpausselän pohjavesi.


Utuinen tummahkon kuparinen olut, joka vaahtoaa aluksi reilusti, mutta asettuu sitten kohtuullisen nopeasti sopivaksi kerrokseksi oluen pinnalle. Tuoksussa on imelletyn limppuista, hieman paahteisen leivänkuorimaista ja suklaistakin maltaisuutta sekä ruohoista humalaa. Vahvuuden huomaa tuoksun intensiteetistä ja taustalla vellovasta hunajaisesta tuntumasta. Maku on runsaan maltainen ja se maltaisuus on leipäistä, hieman toffeista ja kevyen paahteista. Alussa turhan runsaat hiilihapot torpedoivat maltaan pehmeyden, mutta lasin loppua kohti asetelma tasoittuu. En kuitenkaan ymmärrä, miksi tämän tyyliseen olueen pitää tehdä näin voimakas hiilihappoisuus - sehän vie maltaan pehmeyden, jossa bockissa on kyse, mennessään. Katkeruutta on riittävästi ja aromaattista ruohoisuutta sekä kukkaisuutta humalista myös. Loppumaku kuivuu miellyttävästi katkeruuden voimasta ja jälkimakuun nousee suklaisuuttakin. Laadukas ja maukas perusbock, mutta iso miinus hiilihappotasosta.

Yhteenveto

Maukkaan maltainen, mutta turhan hiilihappoinen bock
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.