Olutarvio: Maku Brewing Solita 20-vuotisjuhlaolut Passion Pale Ale

0 kommenttia
 

Solita 20 Vuotta Juhlaolut

Panimo: Maku Brewing, Suomi (Tuusula)
Oluttyyli: Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Rajoitettu

Sitten maistoon jälleen ilmaiseksi vastaanotettu olutnäyte, mutta tällä kertaa ei kuitenkaan panimolta tai edes maahantuojalta, vaan Solitalta, joka kertoo olevansa digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Kyseessä on siis firman oma olut, josta iso osa menee firman omalle henkilökunnalle ja lisäksi sitä voidaan tarjoilla edustusoluena. Helsingissä olutta on toimitettu myös ravintola Il Birrificioon. Oluen on valmistanut Tuusulassa toimiva Maku Brewing, joka niin ikään hiljattain tiedotti, että tämä Solitan olut on tarjolla heidän tiskillään reilun viikon päästä Ota Olut –tapahtumassa. Mahdollisuuksia maistamiseen siis on muillakin kuin Solitalaisilla ja meillä hemmotelluilla olutblogisteilla.

Oluen suuntaviivat on suunnitellut Solitan olutkerho, joka päätyi Intohimo –nimiseen olueen, mikä maustettaisiin passionhedelmällä. Osuvaa, kieltämättä. Tölkin ulkoasu on myös tullut talon sisältä, sen on suunnitellut Solitan Pyry Mäkäräinen. Sen tarkempia speksejä oluesta ei ole, mutta passionhedelmää siis mausteena ja humalina ilmeisesti Jarrylo ja Citra.


Kirkkaanlainen kullankeltainen olut, joka vaahtoaa runsaasti. Raikkaassa tuoksussa on karviaismarjaa ja sitrusmaisuutta oikein tirisevän hedelmälihaisesti. Yleisilme on hieman belgityylisen happamahko, vaikka maltaan makeuttakin taustalla tuntuu. Olut on suussa miellyttävän pehmeä ja edelleen erittäin nektarimaisen hedelmäinen. Pieni karviaismainen happamuus toimii tasapainottajana makeammalle nektariinisuudelle. Loppuvedossa on kevyt katkerointi ja jälkimaku jatkuu belgityylisen mausteiseen sekä hieman saisonmaiseen kuivuuteen. Vaikea sanoa mikä hedelmäisyys tulee humalasta ja mikä olueen käytetystä passionhedelmästä, sillä kokonaisuus toimii hienon harmonisesti ja olutta on ilo nauttia. Belgivivahteetkin saattavat olla ihan vaan hedelmästä - hiivana lienee kuitenkin ihan perus kliini alehiiva. Kokonaisuus on onnistunut - kyseessä on laadukas, tyylikäs ja maukas olut, jota kelpaa kyllä yrityslahjana tarjoilla yhteistyökumppaneille.

Yhteenveto

Raikas ja hedelmäinen
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.