Olutarvio: Olvi Black IPA

5 kommenttia
 

Olvi Black IPA

Panimo: Olvi, Suomi (Iisalmi)
Oluttyyli: Black IPA
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (arvioitu tölkki saatu panimolta)

Olvi julkaisi vuoden 2015 alkupuolella IPAn, joka käsittääkseni melko nopeasti sai suuren ja yhä jatkuvan suosion. Itselleni tuo pihkainen ja jotenkin karkeahko IPA ei toiminut. Nyt Olvi laajentaa IPA repertuaariaan ensin Black IPAlla ja myöhemmin myös Xmas IPAlla. Black IPAssa Humalina Cascade, Target, Yellow Sub ja T'n'T. Kaksi viimeksi mainittua vaikuttaisi olevan jonkinlaisia humalasekoitteita, eli samaan pellettiin on puristettu yhdistelmä eri lajikkeita. Hieman on ristiriitaiset fiilikset ennen tölkin avausta - en juuri pidä Black IPAsta, enkä varsinkaan kuvittele sellaisen toimivan kauppavahvuisena... ja kun se Olvin IPAkaan ei maistunut.Kirkas, punertavan tummanruskea olut, joka vaahtoaa IPA-lasissa tutun reilusti. Tuoksussa on hieman paahteinen yleisvire, jota kukkaisen sitruksinen humala ihan mukavasti taustalla tukee. Intensiteetti on tietysti maitokauppatasoa, eli hieman sellainen mitäänsanomaton aitoon asiaan verrattuna. Olvin IPA oli omaan nenääni jotenkin pellettimäisen "vihreä" ja karkea ennemmin kuin hedelmäinen, mutta tässä tuoksu on miellyttävä ja hedelmäisyyttäkin on. Maku on myös ihan OK, parempi kuin oletin kauppavahvuiselta Black IPAlta. Kevyttä paahteisuutta, joka loppuvedossa menee hieman suolaisen lakritsaiseen suuntaan. Humalaisuus on sitrusmaista, hieman mentholimaista ja katkeruudeltaan kuitenkin melko kesyä. Hedelmäisyyttä voisi toki olla enemmän ja vielä humalaöljyisemmin. Maku on puhdas ja laadukas - mallas ja humala maistuvat selkeästi, eikä mitään häiritseviä piirteitä ole. Runkokin on maitokauppavahvuiselle hyvä ja hiilihappotaso kohtuullinen. Ei hullumpi, vielä jos hedelmäisyyttä (=IPAmaisuutta) saisi korostettua, niin voisi päätyä joskus omalle ostoslistallenikin.

Yhteenveto

Hyvä Black IPA näihin vahvuuksiin.
ARVOSANA: 8-

5 kommenttia:

 1. Hämmentää, ettei Olvi IPA maistu sinulle, kun itselleni siitä on tullut sellainen oletusvalinta maitokauppaolutta ostaessa saunaan/puistoon/jne. Mielestäni se nimenomaan on trooppishedelmäisen raikasta, ei pihkaista tai pellettisen karkeaa. Kyllä tämä BIPA pitää ehdottomasti testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä kokeillut sitä sen 2015 kevään jälkeen. Stadin American Lageriakin monet kehui hedelmäiseksi, mut en siitäkään saanu irti kuin samanlaista fiilistä kuin Olvi IPAsta. Ehkä miehessä vika :)

   Poista
  2. En ole kyllä kokeillut sitä sen 2015 kevään jälkeen. Stadin American Lageriakin monet kehui hedelmäiseksi, mut en siitäkään saanu irti kuin samanlaista fiilistä kuin Olvi IPAsta. Ehkä miehessä vika :)

   Poista
  3. Hintalaatusuhde on erinomainen. Voin suositella

   Poista
 2. Samoilla linjoilla mennään. Hyvä runko, lupaava alku, mutta loppu hedelmällisyys uupuu. Pienellä hiomisella tästä saisi huomattavasti mielekkäämmän.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.