Olutarvio: Saimaan Brewer's Special Oktoberfest

1 kommenttia
 

Brewer's Special Oktoberfest

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Oktoberfest/Märzen
Alkoholipitoisuus: 5,8%
Saatavuus: Systembolaget (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special Oktoberfest ei kuulu Alkon kausivalikoimaan, mutta Ruotsin Systembolagetin listoilta se sen sijaan löytyy - kiintoisana huomiona mainittakoon, että hinta Systembolagetissa on 19,70 SEK eli vain hieman yli 2€ / plo. Alkossa hinta oletettavasti pompsahtaisi miltei neljään euroon...

Brewer's Special Oktoberfestissä on maltaina käytetty pelkkää Vienna -mallasta ja humalina saksalaista Magnumia ja tshekkiläistä Saazia. Magnum oletettavasti katkerohumalana ja Saazia sitten aromipuolella. Kyseessä on tietysti pohjahiivaolut eli lager, kuten Oktoberfestoluet ovat. Olut on suodattamaton ja täysmaltainen.


Kirkas oranssihtava olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Tuoksussa on hieman yllättäen pinnalla appelsiinimainen aromihumalointi, joka sitten alkuhuuman jälkeen kääntyy leipäiseen maltaisuuteen ja karamellistoffeiseen tuntumaan. Maussa toffeemaisuus on hieman härskiä, eli diasetyyli vilahtaa, mutta kokonaisuus on kuitenkin miellyttävän runsasmakuinen erityisesti aromihumaloinnin osalta - Saaz tuntuu tekevän makuunkin runsaan appelsiinimaisen tuntuman, joka on kerrassaan miellyttävä. Suutuntuma on melko täyteläinen ja hiilihappoisuus selvästi Saimaan tölkkioluita maltillisempi. Saimaalla muutenkin nämä lagerit vaikuttavat selvästi paremmin onnistuneilta kuin uudet alet. Hyvää kamaa. Selvästi tyylin normia hedelmäisempi, mutta silti juhlaan sopiva vetäisy.

Yhteenveto

Hedelmäinen, tasapainoisen maltainen olut
ARVOSANA: 8

1 kommentti:

  1. Löytyy HOK-Elannon Oluthuoneista hanaversiona syys-lokakuun ajan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.