Kotiolutta: Käsityöläispanimo Kapo Robin Männynhavuolut

0 kommenttia
 
Adonis Havu kuusenhavuoluellaan aiemmin tässä blogissa esiintynyt Tampereen Pispalasta ponnistava Kapo lähestyi nyt Robin männynhavuoluella. Olut on tyyliltään brittityylinen pale ale. Vahvuutta peräti 7,1% ja katkeroiksi ilmoitetaan 55 IBU. Pullossa olut on viihtynyt jo reilut 2 kuukautta, eli kypsääkin pitäisi olla. Muuta olennaista ei oluesta sitten tiedossa olekaan, joten maistelemaan vaan!


Oranssihtava, läpinäkymätön ja vaahtoavuudeltaan maltillinen olut. Tuoksu tarjoilee aromikkaan mäntyistä, hieman pihkaista ja ylikypsän trooppishedelmäistä tuntumaa. Mäntyi on selkeästi esillä, kuten kuusi aiemmassa Adonis Havussakin - neulasten määrässä ei ole tiettävästi säästelty. Todella jännä ja hyvällä tavalla normista, eli ainoastaan humalalla maustetusta oluesta poikkeava. Raikas ja hyvä tuoksu, jossa on hieman minttuisen mentholimaista virettäkin. 

Maussa on maltaisuuttakin, mutta ei kuitenkaan liiaksi makeutta. Humalointi on kukkaisen greippistä ja hieman mausteista. Männyn tuntu jää nielaisun jälkeen kitalakeen elämään samalla tavalla kuin kataja joissakin omissa oluissani, joihin olen sitä reilummin laittanut. Mäntyisyys ei kuitenkaan lyö yli, vaan sitä on sopivasti. Balanssi on ihailtavan hyvä. Laadultaan hyvä olut ja tasapainoinen resepti, jossa mänty on hyvänä twistinä muuallakin kuin etiketissä. En usko että tämä uppoaisi suureen yleisöön tai himoreittaajiinkaan huippupisteiden arvoisesti, mutta oluenteosta kiinnostuneelle ja maanläheisten makujen ystävälle tämä on oikein miellyttävä ja mielenkiintoinen. 

Kiitos oluesta Kapolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.