Olutarvio: Kukko Tuima

1 kommenttia
 

Kukko Tuima

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi (Laitila)
Oluttyyli: Vahva lager
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (2,49€ / 0,33l)

Olvi Tuplapukki ja Karhu Tosi Vahva ovat Alkon myydyimpien oluiden listauksissa aina top vitosessa. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tunkee nyt samoille markkinoille uutuusoluellaan Tuimalla. Vaalea lager, eli niin sanottu viinalager on kyseessä, mutta on tämä sentään täysmaltainen tuote. Reseptissä pelkkiä pilsnermaltaita, mutta panimo kuvailee tuotetta kotisivuillaan meripihkanpunaiseksi... Panimon mukaan katkeroita 27 EBU, mutta Alkon mittauksessa 12,6 EBU - näissä on aina heittoa ja usein tosiaan niin, että Alkon labrassa mitattu arvo on pienempi. Humalina Magnum ja Saaz. 


Kirkas, vaahdoltaan maltillinen olut. Eikä se nyt ihan meripihkanpunaiselta lasissa tosiaan näytä. Tuoksussa on puhdasta viljavaa mallasta ja hieman alkoholin makeaa tuntua, mutta ei kuitenkaan viinaisuutta. Ei ollenkaan huono tähän tyyliin, mutta toisaalta ei kyllä paljoa annakaan. Olut on suussa melko täyteläinen, mallas maistuu, samoin alkoholin vieno lämmittävä makeus. Paletissa ei oikeastaan ole mitään muuta, mallasta ja alkoholia. No, kyllä siellä pieni katkeron näykkäisykin tulee, mutta runko peittää siitäkin terävimmän kärjen. Puhdaspiirteinen, peräti harmiton, mutta toki rungoltaan tuhti, eli ei ihan vaivattomin janojuoma. Plussaa puhtaudesta, miinusta siitä, ettei oikeastaan maistu kuin maltaalta.

Yhteenveto

Yksinkertainen
ARVOSANA: 6½

1 kommentti:

  1. Erot panimoiden ilmoittamien ja Alkon mittaamien katkeruusarvojen välillä selittyvät todennäköisesti suurelta osin sillä, että käymisen aikana hiiva vaatii osansa. Tämä asia käy hyvin ilmi esimerkiksi Viking Maltin sivuilla olevista resepteistä, joissa on ilmoitettu mitatut EBUt ennen ja jälkeen käymisen. Pudotusta katkeromäärissä on noin 30-45 %.

    -Pekka

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.