Olutarvio: Ruosniemen Työmies RSB (Ruosniemi Special Bitter)

1 kommenttia
 

Työmies

Panimo: Ruosniemen Panimo, Suomi (Pori)
Oluttyyli: Bitter, ESB
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Porin insinööripanimon Ruosniemi Special Bitter tuli nopeasti maistettua jo Pub Winstonin pienpanimojuhlilla, mutta nyt on luvassa oikein ajan kanssa väkerretty arvio samasta tuotteesta. Humalina saksalainen Magnum (luultavasti katkerohumalana) sekä brittiläiset East Kent Goldings ja Fuggles (luultavasti aromipuolella). Vahvuutta siis maitokauppajakelun mahdollistava 4,7%.


Utuinen, kirsikkapuisen punertavan ruskea ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on marjaisen käymisarominen, hieman puumaisen humaloitu ja kevyesti greippinen sekä mausteinen. Brittisuuntaan menee, mutta ei kovin raikkaasti. Maussa on mukavan pureva ja pitkäkestoinen katkeruus, mutta ei juuri hedelmäisyyttä. Makuprofiili on marjainen, mausteinen ja kuivan puinen. Ei oikein lähde lentoon, vaan jotenkin tunkkaista on. Katkero on kyllä miellyttävä, mutta marjaisuudesta jää ikävä jälkimaku. Brittityylisissä oluissa tuntuu monella ei-brittipanimolla olevan vaikeuksia. Aidon brittioluen tuntua ei saavuteta kuin osittain.

Yhteenveto

Katkeroa on, mutta muuten kyykkää
ARVOSANA: 6½

1 kommentti:

  1. Se on muuten totta että brittitiyylinen bitteri tuottaa monelle kotimaiselle panimolle ongelmia joka tulee esiin jotenkin tunkkaisena makuna. Toki itsellenikin brittityylisen bitterin teko on haastavaa tehdä ja näin ollen olenkin jättänyt sen taitavimmille tekijöille.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.