Kotiolutta: Torrvik Bryggeri Kiukkunem Pärre Moottor IPA ja Kapteeni Saht

0 kommenttia
 
Kansalaisopistolla alkuvuonna pitämäni kotiolutkurssi alkaa kantamaan satoa. Kurssilaisten Samin ja Jarnon kotipanimo Torrvik Bryggeri toimitti neljä olutta maistoon komeassa keississä. Oluista kaksi, IPAn ja sahdin, otin maistoon klapisavotan päätteeksi.

Pullojen ulkoasuun on panostettu etikettejä myöden ja jälki on tyylikästä. Ensimmäisenä maistoon IPA, jossa 5,5% alkoholipitoisuutta ja rapeat 75,7 IBUa laskennallista katkeroa. Mallaspohja 100% Sahtimallasta. Humalina Hallerthau Mittelfruh, Amarillo ja Cascade.

Utuinen, väriltään kultaoranssi ja vaahdoltaan runsas sekä näyttävän pitsikäs olut. Tuoksu on hieman persikkainen, greippimäinen ja kevyen pihkainen - humalointi ei ole mitenkään älyttömän aromaattista, tuoksun perusteella veikkaisin, että olutta ei ole kuivahumaloitu. Voisi olla jopa aika pitkälti samalla konseptilla tehty kuin kurssioluemme, joka oli Punk IPA klooni. Maku on hyvä - maltaisuus on kevyen karamellista ja humalointi puree raikkaan sitrusmaisesti. Loppuliuku on nautinnollisen greippimäinen, eikä virhemakuja esiinny. Katkeruutta kertyy runsaasti, mutta runko kantaa sen hyvin - olut on tasapainoinen. Erittäin miellyttävä ja juotavuudeltaan hyvä IPA. Oluentekoprosessi on kavereilla hyvin hallussa, sillä laatutaso on priimaa ja oluen kirkkauskin hyvä. Hieno suoritus jätkät!

Seuraavaksi vuoroon grillikodan lämmössä nautittu Kapteeni Saht. Speksejä tästä ei sen suuremmin ole tiedossa. Etiketissä mainitaan alkoholipitoisuutta löytyvän...


Pieni suhaus pulloa avatessa, vaahtoa ei kaataessa kuitenkaan muodostu, kuten ei sahtiin pidäkään. Peräti epätyypillisen kirkas sahdiksi. Kaunis väri ja tuoksukin nousee nenään voimakkaana jo etäältä. Hyvä banaanisuus ja sopivasti katajaa sekä alkoholin lämpöä. Tyylipuhdasta tavaraa! Maku on nannaa - täyteläinen, lämmittävä, kypsän banaaninen ja lopussa hieman mausteisen katajainen. Hyvin perinteinen sahti, makeus ei lyö yli, vaan alkoholin lämpö kontraa sen hienosti. Ei pienintäkään valituksen sanaa.

Todella laadukasta kamaa näiden kahden ensinnä maistetun perusteella. Maistamatta jäi vielä siis pils ja porter, joihin palataan maistelun merkeissä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.