Kotiolutta: Torrvik Bryggeri Pimiä Pärren Koneöljy Porter

0 kommenttia
 
Nyt arvioinnin alla viimeinen olut raumalaisen kotipanijakaksikon muodostaman Torrvik Bryggerin minulle lahjoittamasta maistelusetistä. Aiemmat oluet olivat Kiukkunem Pärre Moottor IPA (hyvä!), Kapteeni Saht (erinomainen!) ja Pärren Pilsves Pilsner (hyvä!). Tämä viimeinen on äijien ensimmäinen tumma olut ja tyyliltään portteri. Mallaspohja on hyvin yksinkertainen, vain sahtimallasta ja chocolate -mallasta. Humalina Cascade ja Hallerthau Mittelfruh sekä hiivana neutraali ja aina luotettava Safale US-05.


 
Tummanruskea olut, joka muodostaa päälleen hentoisen kerroksen vitivalkoista vaahtoa. Melkoinen kontrasti oluen tummuuden ja vaahdon valkoisuuden välillä. 

Tuoksu on kahvimainen ja suklainen - nuuskiessa tuleva mielleyhtymä on hieman sellainen nokinen, kuin nuotiolla valurautapannussa keitetty sumppi kevyellä savuisuudella. Humalien hedelmäinen aromikkuus vaikuttaa taustalla.

Maku on mukavan rehevään tuoksuun nähden yllättävänkin pliisu - paahteisuutta ja hedelmää on, mutta ei kumpaakaan oikein kunnolla ja katkerokin jää lopulta turhankin kepeäksi. Kahvimaiset ja suklaiset piirteet nousevat esiin loppuvedossa. Suutuntuma on kevyt kuin maitokauppavahvuisella.

Tämä on selvästi heikoin näistä Torrvik Bryggerin neljästä ensimmäisestä oluesta. Tuoksu on hyvä, mutta maku ja suutuntuma kyykkäävät. Laatutaso tässäkin on korkea eli prosessi on kunnossa - resepti on se missä on vielä viilattavaa. Muistetaan silti nyt toki se, että kyseessä on jätkien ensimmäinen tumma olut, siihen nähden aivan kelpo suoritus. Sellaisen keskiverto maitokauppaporterin tasoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.