Olutarvio: Ridgeway Hamster Of Doom

0 kommenttia
 

Hamster Of Doom

Panimo: Ridgeway, Englanti
Oluttyyli: Brown Ale
Alkoholipitoisuus: 5,8%
Saatavuus: Alko (4,46€ / 0,5l)

Ridgewayn oluiden tulosta Alkoon liikkuu harrastajien piireissä jo vitsejä. Jokaisessa uutuuslistauksessa kun tuntuu olevan aina mukana jokin piinallisen keskikertainen olut joltain perkeleen Ridgewaylta. Aina. Viime vuonna pääsivät ulkomaalaispanimona mukaan jopa helmikuiseen käsityöläisoluiden joukkoon. Joo joo, oli siihen haku, mutta kuitenkin, aina Ridgeway.

Nyt sitten kesän lähestyessä tuli tietoon muutamia Alkon uutuuksia - no eikös siellä taas kummittele se Ridgeway. Tällä kertaa tyylinä on Brown Ale ja oluen nimenä Hamster Of Doom. Olutta ei ole aiemmin ollut saatavilla mistään, joten maahantuoja Diamond Beveragesia edustava Walter Himanen kiirehti kommentoimaan Olutoppaan foorumille - jo ennen villeimpiä foliohattuteorioita - että olut on nimenomaan Alkon Brown Ale -hakua (haku nro B140903) varten kehitetty ja se onnistui sen myös voittamaan. Tämä hyvä, tarjota saa ja pitääkin, mutta silti ihmettelen, että miten Ridgeway ne haut aina voittaa - voi toki olla kyse siitäkin, että ko. panimolta pistetään jokaiseen sopivaan hakuun jotain syöttiä ja siten tulee useammin tärppejäkin. 

Menin nyt kuitenkin itsekin tähän ansaan jälleen kerran ja tartuin Alkon kehnon olutvalikoiman edessä uutuusolueen, olkoonkin että se on jälleen Ridgewaylta ja etikettikin on rumin miesmuistiin. Raaka-aineet Alkon sivuilta kopsattuna: Pale ale-, kristalli-, amber- ja mustat maltaat, Whitbread Golding- ja Wye Challenger -humalat, vesi. Vahvuutta 5,8% ja katkeron ilmaisevia EBU-yksiköitä Alkon mittauksen mukaan 29,8.


Kirkas, kauniin hohtavan kuparinen ja runsaasti sekä pitsiä jättävästi vaahtoava olut. Tuoksu on toffeinen, pähkinäinen ja brittityylisen tuoreen puumainen sekä aavistuksen marjapuskainen. Maku on enemmän bittertyyliin kuiva ja katkera kuin makean maltainen. ESB-tyylistä pähkinäisyyttä ja toffeemaisuutta sekä terävä katkeropuraisu - ei älyttömän voimakas, mutta bittertyyliin terävä. Jälkimaussa talkkunaisuutta. Hyvää brittiolutta, ei mitää sen kummallisempaa. Löisin ehkä ennemmin tosiaan ESB tyylisuuntaan kuin Brown Aleen, mutta rajathan ovat häilyviä ja usein turhiakin. Minä kuulkaas pidän tästä, mutta tuskin silti ostan toistamiseen - Aito, alkuperäinen ja paras ESB, eli Fuller's, löytyy samasta hyllystä puoli euroa halvemmalla hinnalla.

Yhteenveto

Hyvää brittiolutta
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.