Olutarvio: Pyynikin Pikkuportteri

4 kommenttia
 

Pikkuportteri

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo, Suomi (Tampere)
Oluttyyli: Portteri
Alkoholipitoisuus: 4,2%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Pyynikin Käsityöläispanimolta on toistaiseksi tullut kaksi portteria. Tämä Pikkuportteri ja sitten sen isoveli Isoportteri. Pikkuportteri on sopivan vahvuinen (4,2%) vähittäiskauppaan ja Isoportterin (7,3%) pitäisi olla tulossa tässä seuraavan parin viikon aikana Alkon tilausvalikoimaan ja täten tilattavaksi mihin tahansa Alkon myymälään. Tilausvalikoiman heikkous on se, että minimitilausmäärä on usein laatikollinen. Alkon myymälät voivat ottaa tilausvalikoiman tuotteita myös hyllyynsä, joten Isoportteriakin saattaa joistakin myymälöistä sitten tuurilla löytää. Tilausvalikoiman tuotteiden myymäläsaldoja ei nimittäin Alkon sivuilta näe, syynä Alkon paskat sivut, joten tietoja niistä joutuu väijymään muualta. Tilausvalikoiman oluita voi myös yrittää kalastella lupautumalla ostamaan pari pulloa, jos myymäläpäällikkö ottaa tuotteen hyllyynsä - joku suostuu joku ei.

Nyt oltiin kuitenkin nauttimassa Pikkuportteria, joten pari sanaa siitäkin. Mallaspohjassa kerrotaan olevan mustamallasta ja suklaamallasta sekä savustettua ja paahdettua ohraa. Katkeruutta 36 EBUn verran. Käsityöläisyyden leima näkyy myös piirretyssä etiketissä, joka on tietyllä tapaa tyylikkäämpi kuin monet digimaailman tuotokset.


Läpinäkymättömän mustaa olutta, jonka hieman beigevivahteinen vaahto katoaa olemattomiin melko nopeasti. Tuoksussa on selvästi savua, kuusenneulasia ja paahteisuutta. Miellyttävän maanläheinen ja metsäinen yleisilme. Maku on paahteinen, lakritsainen, hieman savuinen ja suolainenkin. Kevyttä katkeroa lopussa, mutta yleisilme on pehmeä ja lempeä. Kohtalaisen kevyttä, tietysti, mutta vetisen puolelle ei mennä. Vallan mainio kevytportteri, nyt alkoi isoveljen maistaminen kutkuttamaan.

Yhteenveto

Maukas ja pehmeä portteri
ARVOSANA: 8-

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ruokapuoti Lumossa 3,80€. Myös Simolla siellä sama hinta.

   Poista
 2. Yhtä mieltä Alkon sivujen surkeudesta. Kuitenkin Systemin sivuilla näkee jos tilausvalikoiman tuotteita on jossain myymälässä, en voi käsittää miksi tätä ei olla saatu Alkon sivuille VIELÄKÄÄN, vaikka kysyntää on ollut.

  Kuitenkin jos joskus A-markettiin eksyy, voi siellä kysyä henkilökunnalta voivatko he katsoa koneelta onko jotain tilausvalikoiman tuotetta jonkun myymälän saldoilla. He sentään näkevät nämäkin asiakkaan silmille sopimattomat tiedot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On itseasiassa keino hakea tilausvalikoiman saatavuuksia. Siinä täytyy vaan tietää tuotekoodi ja haun joutuu tekemään jokaiselle kaupungille erikseen. Käytä vaan tätä linkkiä, lisää tuotekoodi ja vaihda kaupunki haluamaksesi.

   www.alko.fi/api/product/availability?productId=TUOTENUMERO&cityId=Helsinki&languageId=fi

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.