Alkon jouluoluet 2013

3 kommenttia
 
Tässä Alkon vakiovalikoimaan tuleva lista joulun kausioluista. Oluiden nimestä linkki Reittausblogiin (jos arvio löytyy), Olutoppaaseen (jos olut on listattu sinne, mutta ei arvioitu blogissa) tai Ratebeeriin.

Kuva: S. Äyräväinen
 1. Sinebrychoff Jouluolut 
 2. Sinebrychoff Jouluolut 6-pack 
 3. Ayinger Winter-Bock (HUOM! Sama olut kuin Celebrator
 4. Stallhagen Julbock 
 5. Erdinger Schneeweisse 
 6. Fuller's Old Winter Ale 
 7. Saku Porter 
 8. Criminally Bad Elf 
 9. Aecht Schlenkerla Eiche 
 10. Samuel Adams Winter Lager 
 11. Neuzelle Pilsner Winter 13/14 
 12. Kulmbacher Eisbock 
 13. Kapuziner Winter-Weissbier 
 14. Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas 
 15. Gouden Carolus Christmas 
 16. Kasteel Winter 
 17. Siperia Imperial Stout 
 18. AleSmith YuleSmith (Winter) 
 19. St Feuillien Cuvée de Noël 
 20. Lervig La Winter Ale 
 21. Great Divide Hibernation Ale 
 22. Nøgne Ø Underlig Jul 
 23. Malmgård Huvila Arctic Circle Ale 
 24. Grunn Winter Cherry 
23 eri olutta siis, Sinebrychoffin kiintiökama kun tulee oikein monipakkauksessakin. Viime vuonna eri oluiden määrä taisi olla 25 eli suht samoilla määrillä mennään. 

Ihan kohtalainen ja varsin odotettu kattaus, muutama huippu, muutama villi kortti ja loput vanhoja tuttuja. Itselläni suurimmat odotukset kohdistuvat Kulmbacher Eisbockiin, AleSmithin YuleSmithiin, Great Divide Hibernation Aleen ja Criminally Bad Elfiin - nämä kaikki siis minulle entuudestaan tuntemattomia (maistamattomia) ja ennakkotietojen mukaan hyvin omaan suuhun sopivia.

Vanhoista tutuista ostoskoriin päätyy tietysti Siperia (aiemmin maistettu, mutta vain hanasta), Arctic Circle Ale (yksi lemppareistani) ja Schlenkerlan Eiche. Jos humalahammasta kolottaa, niin myös viime vuonna säväyttänyt Mikkeller päätynee lasiin.

3 kommenttia:

 1. Servaali yrittää saada Arkadian erikoisvalikoimaan jouluksi Chimay Blue 2003:a.

  "Toivottavasti saamme Arkadiaan jouluksi Chimay Blue 2003:a pikkupullossa. Tämä vielä prosesseissa kesken ja voi kaatua, mutta sanoisin että mahdollisuus on suht hyvä." kirjoitti Servaalin Henrik Larkio olutopas.infon foorumilla.

  VastaaPoista
 2. Nyt kun nuo jouluoluet tuli, niin eikö blogisti voisi tehdä näistä jouluoluista arvioita videoiden muodossa, jotain erilaista kuin muut, kun kaikki blogistit kuitenkin kirjoittaa arviot näistä, tonttulakki päähän ja kotaan kuvailemaan.

  VastaaPoista
 3. Usko tai älä, mutta olen tässä pyöritellyt ajatusta, että pistäisin tosiaan videomatskua jouluoluista. Sellaiset nopeat videotastingit, ei mitään puolen tunnin pätkiä - hieman kuin Beersweden blogissa aikanaan.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.