Olutarvio: Fuller's Vintage Ale 2013

1 kommenttia
 

Vintage Ale 2013

Panimo: Fuller's, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (8,66€ / 0,5l)

On taas se aika vuodesta kun Fuller'sin vuosittain valmistettavaa Vintage Alea saa Alkosta, tämä vuosittainen perinne lienee jatkunut vuodesta 2006 alkaen. Vintage Alea on valmistettu jo vuodesta 1997 alkaen. Sen pohjana on Fuller's Golden Priden resepti, jota varioidaan eri ohralajikkeilla ja humalilla. Tällä kertaa oluessa käytetty talviohraa ja Goldings, Sovereign, Challenger sekä Admiral humalia. Olutta suositellaan kellaroitavaksi ja parasta ennen on asetettu peräti 10 vuotta eteenpäin, vuoteen 2023.

Punertavan kuparinen ja runsaan vaahtoava olut. Maltilla kaadettuna saa kauniin pintillisen muodostettua. Tuoksussa on marmeladilla kuorrutettua paahtoleipää, tuttua Fuller'sin tuntua, appelsiinimaista hedelmää ja alkoholin huokuvaa lämpöä. Maltaisuus poikkeaa aiemmista siinä mielessä, että nyt mukana on jotain ruismaista tuntua, vaikkei ruista olekaan tiettävästi käytetty. Olut on suussa tuhtia ja täyteläistä. Alkoholi kätkeytyy makeuden alle. Maku on hyvin pitkälti samankaltainen kuin oluen perusversiossa eli Golden Pridessa, mutta maltaisuudessa on jotain erilaista, jotain karkeampaa ruismaisempaa tuntumaa. Hyvät hedelmät, karamellit ja muut. Elegentin toimiva britti. Maistuu nyt paremmin kuin aiempien vuosien versiot, tässä on makeuden rinnalla särmää!

Yhteenveto

Se on Fuller's
ARVOSANA: 9-

1 kommentti:

  1. Eritoten tuo jälkimaku oli upea ja se viivytteli kielellä minuuttitolkulla. Muutenkin katkerot ja alkoholi yhdisty melkein chilimäiseksi vaimeaksi smoothiksi poltteeksi. Aivan maagisen hyvin toimivaa jo tässä iässä.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.