Uusintamaistossa Saimaan Marsalkka Luomuvehnä 6%

4 kommenttia
 

Marsalkka Luomuvehnä (6%)

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Weizenbock
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (3,27€ / 0,33l)

Otin uusintamaisteluun kesäkuun lopulla Alkoon tulleen Marsalkka Luomuvehnän 6% version. Aiempi erä oli suurimmaksi osaksi pilalla - olut oli käytännössä hiilihapotonta ja hapanta. Kirjoitin siitä joka tapauksessa arvion, jonka voit lukea klikkaamalla tästä. Tuo erä vedettiin myynnistä ja nyt on viimein alkanut uutta erää näkymään. Uuden erän tunnistaa Saimaan Juomatehtaan uudesta pullomallista, joka on mielestäni varsin tyylikäs. Olisipa olutkin ollut yhtä hieno kuin pullo...Sameahkon oranssinen ja melko runsaasti vaahtoava olut. Vaahto katoaa yllättävän nopeasti jättäen jälkeensä samean alastoman rumiluksen. Tuoksu on persikkainen, aprikoosinen, hieman makeahko ja jopa jaffamainen. Sahtimaista mansikkaa ja keveät banaanit siihen päälle. Maku on myös aluksi hedelmäinen ja vehnäinen sekä hiivainen. Alun jälkeen paletin yli pyyhkäisee kovahko teollisen oloinen hiilihappoisuus, joka johdattelee runsaan pahvimaiseen jälkimakuun. Kauas hedelmistä, kauas nautinnosta. Mitä ihmettä tapahtui? Hyvä tuoksu ja alkumaku, mutta loppuveto on tuskainen. Suutuntuma on melko täyteläinen, mutta kovan pahvinen. Tätä ei ole mukava nauttia... Aiempi erä oli lähes täysin flätti (hiilihapoton) ja nyt tavara on teollista happopahvia. Mitähän tähän sanoisi, mitään suosituksia en ainakaan pysty antamaan... sanotaanko vaikka, että omalla vastuulla.

Yhteenveto

Hunajaisen maltainen, tasapainoinen ja helposti nautittava olut
ARVOSANA: 7-

4 kommenttia:

 1. Pullo on minusta täysin kopio Meantime panimon pulloista. Etikettikin lähentelee tiukasti....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lähellä on ainakin. Mielestäni ihan ok, että yritetään erottua kotimaan markkinoillakin. Toisaalta parhaat maistamani Marsalkat ovat aina olleet tölkeissä, pullotuotteet eivät ole vakuuttaneet.

   Poista
 2. Ainakin St. Eriks käyttää samaa pulloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten ole sama. Pistin eilen St. Eriks Pale Alen ja Marsalkka Luomuvehnän vierekkäin kaupassa ja pullot ovat erilaisia. Samantyylisiä toki, mutta ero on selvä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.