Olutarvio: BrewDog / 8 Wired Dog Wired

3 kommenttia
 

Dog Wired

Panimo: Brewdog, Skotlanti / 8 Wired, Uusi-Seelanti
Oluttyyli: Imperial Pils
Alkoholipitoisuus: 6,8%
Saatavuus: Olutravintolat

Viime perjantaisella Porin reissulla päädyimme toverini Mikon kanssa ehkä vähemmän yllättäen Beer Hunter'siin. Paikalla olutta arpoessani törmäsin Ruosniemen Panimon Mokomalippismieheen, joka suositteli tätä skottilais-uusi-seelantilaista kollaboraatiota. Tyylin tiesin jo paikan päällä, tsekkasin sen kännykällä olutoppaasta, johon oluen myös reittasin. Nyt jälkikäteen tarkastelemalla käy ilmi, että oluessa on käytetty uusi-seelantilaisia humalia, Nelson Sauvinia ja Motuekaa. Tämä oli hyvä, kannattaa maistaa jos tulee ravintolakierroksella vastaan. Toverini Mikko otti samaa olutta. Minä sain suoran Punk IPA-lasin ja Mikko jalallisen aromilasin - molemmat toimivat hyvin!


Kultaoranssi, utuinen ja vaahdoltaan reilun pitsikäs olut. Tuoksu on greippinen, neulasmainen, yrttinen ja mäntyinen. Humalaa siis löytyy, mutta runsas puhtaan lagermainen maltaisuus kantaa sen hyvin. Maussakin mäntyinen ja neulasmainen humalointi dominoi. Lopussa on kirpeää sitrusta ja loppuliu'ussa greippiä. IPAsta tämän erottaa lagermaisen neutraali hiivaisuus ja karamellisuuden puuttuminen. Maltaisuus on viljaisen herkullista ja täyteläistä. Hyvä runko, paljon humalaa - diggaan!

Yhteenveto

Hyvä runko, paljon humalaa - diggaan!
ARVOSANA: 9-

3 kommenttia:

 1. Tätä tuli maistettua Jyväskylässä Oluton festareiden jälkeen Harry'sissä seurassani Jyväskylän kollega. Tykkäsin erittäin paljon tästä oluesta!

  VastaaPoista
 2. Osui kyllä moinen olut silmään olutreissulauantain aikana, mutta oli myös AleSmith Speedway Stoutia sun muuta juotavaa, niin jäi tämä kokeilematta ;)

  VastaaPoista
 3. Mainittu!

  Olkaa hyvät suosituksesta, pitäähän sitä hyviä tuotteita aina ehdotella!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.