Olutarvio: Pyynikin Simo Vehnäolut 4,5%

3 kommenttia
 

Simo Vehnäolut 4,5%

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo, Suomi (Tampere)
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Simon nimipäivän kunniaksi päräytän linjoille arvioni Pyynikin Simo Vehnäoluen kauppavahvuisesta versiosta. Pyynikin Käsityöläispanimo on pienpanimoistamme tuoreimpia - valmistusluvat se sai toukokuussa 2013. Maistelin Simon vahvempaa versiota Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot tapahtumassa heinäkuussa ja pidin sitä hyvätasoisena suomivehnänä. Simon reseptiä, ainakin tämän kevyemmän, on tuunattu tapahtuman jälkeen, humaliksi mainitaan Saaz ja Cascade. Olut on tehty yhteistyössä Simo Frangenin kanssa - siitä siis nimi.


Utuinen, kultaoranssi ja runsaasti tiivistä vaahtoa päälleen muodostava olut. Pullosta ei hirveästi tullut hiivaa, joten täysmittaista vehniksen sameutta ei saavutettu. Tuoksu on kirpeän sitruksinen, selvästi aromihumaloitu. Lisäksi neilikkaa ja banaania, kuten vehniksiin kuuluu. Raikas, hyvä tuoksu! Maku on aluksi sitruunainen ja sitruksinen, keskivaiheilla hiivaista vehnäisyyttä ja banaania, lopussa perusvehnistä purevampi katkero ja mausteinen sekä hieman humalanarominen jälkimaku. Hedelmäinen ja raikas vehnis, johon olisin toivonut hieman enemmän hiivaa ja hiivaisuutta - olen huomannut, että se täyteläistää näiden kevyiden maitokauppavehnisten runkoa. Toimiva kevytvehnis selkeällä aromihumaloinnilla, kannattaa kokeilla!

Yhteenveto

Aromihumaloitu vehnäolut kauppavahvuisena
ARVOSANA: 8-

3 kommenttia:

 1. Ikävän hapanta oli minun mielestäni, epäilin jonkinlaista kontaminaatiota mutta ilmeisesti oli ihan oluen ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmat erät ovat olleet ilmeisen happamia, sen takia reseptiä onkin tuunattu. Täältä voit lukea lisää: http://olutkellari.blogspot.fi/2013/10/kolmen-simon-kohtaaminen.html

   Tämä minun pulloni ei tosiaan ollut happamamman pään vehniä vaan enemmän sieltä raikkaasta päästä.

   Poista
 2. Jep, ensimmäistä kertaa maistoin nyt eivätkä omat tuntemukset vastaa yhtään monia netissä olevia vanhempia arvioita. Itse miellyin kovasti tämän sitruksisuuteen ja puhtaaseen katkeroon.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.