Ensimmäiset tiedot Alkon jouluoluista 2013

6 kommenttia
 
Maahantuoja Servaalin äijä Henrik Larkio sivalsi Olutoppaan foorumille ensimmäiset tiedät Alkon tämän vuoden jouluoluista.

Tässä ne Servaalin tarjoamat oluet, jotka Alko valikoimaan otti:
-Aecht Schlenkerla Eiche
-Gouden Carolus Christmas (33 cl)
-Kasteel Winter (33 cl)
-Samuel Adams Winter Lager
-Saku Porter
-Erdinger Schneeweisse

Eichelle ja Kasteelille Suomen ensi-ilta. GCC ekaa kertaa pikkupullossa Alkossa.

Kausi alkaa 4.11.2013.
Samalla selvisi se karu tosiasia, että maailman tykein savuolut, useiden jouluoluttestien kiistaton voittaja Schlenkerla Urbock ei tule jouluolutvalikoimaan tänä vuonna! Tämä on varsinainen uutinen, sillä monet ilman muuta odottivat tämän suosikkioluen tulevan taas saataville. Schlenkerla Eiche on toki oiva korvike, joidenkin mielestä jopa parempi kuin Urbock, mutta silti... Urbock on Urbock. Servaali tarjosi myös Urbockia, mutta Alko ei tänä vuonna ottanut.

Kasteel Winter on tutun Kasteel Donkerin (entinen Kasteel Bruin) mausteisempi versio, joka on ihan uusi olut, eli nyt valmistettu ensimmäistä kertaa.

Muita kuin Servaalin oluita (ilmeisesti):

-Plevnan Siperia (tämäkin siis joulun kausiolut)
-Malmgård Arctic Circle Ale
-AleSmithiltä jotain? (ehkä vain Arkadiaan)

Lista täydentynee lähipäivinä!

6 kommenttia:

 1. Itse ainakin toivotan Eichen mieluusti tervetulleeksi Urbockin tilalle. Ainakin yhdeksi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, toki mieluusti ottaisin molemmat, mutta se ei nyt ollut Alkon näkemys. Olen itseasiassa reitannut Eichen (44/50) paremmille pisteille kuin Urbockin (42/50).

   Urbock vaikuttaa olevan monelle lähes yhtä kuin joulu, mutta sitähän saa tilattua panimolta suoraan kotiovellekin, joten eiköhän tästä selvitä.

   Poista
 2. Kaikkia ei voi aina miellyttää. Onhan tämä tietysti vähän tätä Alkon kankeutta ja valikoiman pienuutta, mutta ihan ymmärrettävää, että monopolin hyllylle, jossa on jo vakituisena ollut vuodesta toiseen panimon Märzen ja jossa on vuodesta toiseen ollut jouluoluena toinen olut samalta panimolta, ei enää mahdu jouluoluiden vähäistä kiintiötä täyttämään samalta panimolta kahta olutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, siinä tuli taas se taikasana - monopoli.

   Nostin tuon Urbockin jutussa esille, koska se on tässä se "the uutinen". Monelle se kuuluu jouluun. Itselläni on laatikko saksasta tulossa, joten ei harmita. Tuo Eiche, jota olen kerran päässyt maistamaan, maistuu kyllä uudemmankin kerran.

   Poista
  2. Eikö sun pitäisi olla iloinen tästä Eichen tulosta valikoimaan Urbockin tilalle kun olet sen jopa paremmaksi reitannut?
   Ihan hyvää vaihtelua välillä ottaa Eiche valikoimaan kun suurinosa ei ole sitä maistanut, pointsit tästä alkolle.

   Poista
  3. Niinhän kommentoin tuossa jo aikaisemmin, että tämä sopii kyllä mulle, vaikka mieluusti toki ottaisin molemmatkin. Korostin Urbockia jutussa, koska se on pitkään ollut merkittävä olut Alkon jouluolutvalikoimassa. Voittanut mm. HS:n makutestit ja aina myyty takuu varmasti jo hyvissä ajoin loppuun, vaikka erä on varmasti ollut suuri. Tarkoittaa sitä, että siitä diggaa muutkin kuin me nörtit :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.