Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni IPA 4,5%

2 kommenttia
 

Mufloni IPA

Panimo: Beer Hunter's, Suomi (Pori)
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 3,80€/0,33l)

Muflonikanta laajenee saariston ulkopuolelle ja todennäköisesti valloittaa koko maan - mausta se ei ainakaan jää kiinni. Nyt on käsillä maitokauppavahvuinen Mufloni IPA. Heti voidaan aloittaa debatti siitä, onko maitokauppavahvuista IPAa edes olemassa, mutta ei mennä siihen sen syvemmin. Totean Mufloni Pale Alen jo maistaneena, että siihen verrattuna tässä on selvästi IPAmaisempi tunnelma ja humalaa ihan kunnon IPAn verran. Runko nyt on vaan tämän perkeleellisen lainsäädännön vuoksi kepeämpi. Ihan hyvä, että näitä tehdään laajemman saatavuuden vahvuuksiinkin.

Uusi pelkistetty etikettityyli miellyttää omaa silmääni ja valmistusaineissa on mainittu kaikki humalalajikkeet erikseen  - siitä iso peukku. Tässä Mufloni IPAssa on käytetty Centennialia, Cascadea ja Columbusta. Tavallaan siis Alkosta nyt löytyvän hekumallisen CCCCC IPAn pikkuveli, CCC IPA.Kuparinen, utuinen ja runsasvaahtoinen olut. Vaahto laskee aika nopeasti puolen sentin kerrokseksi jättäen jälkeensä runsaat pitsikuviot. Tuoksu on runsaan sitruksinen, greippinen ja pihkainen. Tuoreen oloinen olut - raikasta menoa. Kunnollisen maltaisuuden puutteessa humalavyöry saa hieman saippuaisiakin piirteitä. Maku on alussa ohuen karamellinen ja sitten päälle puskee oikein kunnollinen katkero ja hedelmälataus - purevaa sitruksista greippiä ja mangomaista sekä persikkaista tropiikkia. Runsaat katkerot tekevät tästä kevytrunkoisesta oluesta lopuksi melko kuivan. Jälkimaun neulasmainen tuntuma ja greippinen happamuus ikään kuin tarttuvat suuhun pitkäksi aikaa. Hiilihappoja on keskirunsaasti ja suutuntuma on tietysti ohkainen kun matalilla prosenteilla pelataan. Humalointi on kyllä siitä huolimatta hoidettu reippaalla kädellä aitoon IPA-tyylin - CCCCC:n pikkuveli.

Yhteenveto

Maukas kevyt-IPA!
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

 1. Hauskan oloinen lasi, tyylillisesti lähempänä valkoviinilasia mutta jalan puolesta vetänee enemmän nestettä sisäänsä, mikä sopii oluelle! Mistä tuollaisia löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Spiegelaun IPA-lasi. Lue lisää CCCCC IPA arviosta: http://www.reittausblogi.info/2013/08/olutarvio-beer-hunters-mufloni-ccccc-ipa.html

   Siellä myös linkki Youtube-videoon, jossa kerrotaan lasista enemmän.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.