Alkon syksyn uutuuksia

10 kommenttia
 

Syksy saa...
 Tässä pieni katsaus Alkon tuleviin uutuuksiin. Oluiden nimissä olevat linkit vievät Reittausblogiin, Olutoppaaseen tai Ratebeeriin ko. oluen arviosivulle.

16.9.2013
Hoppe IPAa spekuloitiin Alkoon tulevaksi jo tässä aiemmassa Alkon uutuuksia käsittelevässä jutussa elokuun puolivälissä ja nyt se on siis toteutunut. Hoppe on tämän viikon uutuuksia ja näkyy jo Alkon sivuillakin. Viikon toinen uutuus, ruotsalaista pienpanimo-osaamista esittelevä S:t Eriks Pilsner, näkyy sivuilla myös. Boulevard Smokestack Series - Double Wide IPA on jenkkiläinen DIPA, joka on hiljattain ollut Alkon erikoisvalikoimassa (tuli uutuutena joulukuussa 2012), eli sitä on saanut ostaa ainoastaan Helsingin Arkadian myymälästä (joka on Suomen ainut erikoisvalikoiman omaava myymälä). Toivoa sopii, että olut on vakiovalikoimaan tullessaan tuoretta erää, ettei sen kanssa käy samalla tavalla kuin Green Flash West Coast IPA:n tapauksessa... Arkadian erä tosin oli pullokooltaan 0,75-litraa ja vakiovalikoimaan tuli pienempi, 0,355-litrainen pullo. Myös tämä löytyy nyt Alkon sivuilta.

Tulossa lokakuussa:

Listan kolme ensimmäistä oli esillä jo mainitussa elokuisessa jutussa, jossa niistä kerrotaan hieman enemmän. Tuon elokuisen jutun jälkeen on Plevnan facebook-sivujen välityksellä infottu, että Siperia on pullotettu Nokian Panimolla.  Anchor Brekle's Brown on loistelias Citralla humaloitu Brown Ale. Hommasin sitä alkuvuonna Saksasta ja tykkäsin todella paljon - lue arvio tästä linkistä.

Marraskuu:

Brooklyn East India Pale Ale tulee Sinebrychoffin (joka toimii Brooklynin maahantuojana) uutiskirjeen mukaan Alkon valikoimiin marraskuussa. Kyseessä on brittityylinen IPA eli luvassa lienee jotain muuta kuin sitrushedelmiä ja eksotiikkaa. Brooklyn on laatupanimo, joten odotan tätä mielenkiinnolla. Pyynikin Isoportteri tulee Alkon tilausvalikoimaan joskus (luultavasti) marraskuussa - lähteenä tälle tiedolle panimon facebook-sivut. Alkon tilausvalikoima on sellainen, jossa minimitilausmäärä oluille on yleensä laatikollinen eli sieltä tulee harvemmin tilattua itse, mutta myymälät voivat myös itse ottaa tilausvalikoiman oluita hyllyilleen, eli niitä voi hyvällä säkällä löytää myymälöistäkin. Toki asiaan voi itse vaikuttaa ottamalla yhteyttä omaan myymälään ja kysellä josko ottaisivat hyllyyn.

Semmosia tällä kertaa, jos tiedät jotain enemmän niin avaudu ihmeessä alla olevaan kommenttikenttään.

10 kommenttia:

 1. Brooklyn East IPAa on tullut haettua Ruotsin puolelta moneen otteeseen - nytkin sitä on kaapissa parikymmentä pulloa. Yksi lempioluistani.

  Ruotsissa oluen hinta on maltilliset 22,90kr, eli tämän päivän kurssin mukaan noin 2,6 euroa. Pelottaa hieman, että Alko haluaa tästä viisi euroa pullolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin hinnaksi vähintäänkin neljää euroa, eikä viisikään välttämättä kaukana ole. Sinebrychoff on kuitenkin iso pulju, joka toimittaa tätä laajaan ravintolamyyntiinkin. Isot erät tarkoittavat toivottavasti pienempää hintaa, mutta Suomi on Suomi...

   Poista
  2. Nyt tuo on myynnissä ja hinta yllätti: 3,25€. Aivan kohtuullinen minusta.

   Poista
  3. Kyllä, ihan mukava hinta ja varsin maistuva olutkin!

   Poista
 2. "Tupla-leveä" tulee jo 16.9. - löytyy jo Alkon sivuiltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattos perkule! Kiitos tiedosta, editoin juttua tuon osalta.

   Poista
  2. Lainaus D-W IPAn tiedoista Alkon sivuilta. Bongaa kaksi virhettä :) "Petustaja oli John McDonald. Panimo sijaitsee Kansas Cityssa Missourin osavaltiossa. Boulevard Brewing on Yhvaltojen keskilännen suurin käsityöläispanimo."

   Poista
  3. Ja tämän yrityksen käsissä on siis maamme yli 4,7% oluiden vähittäismyynti. Tämä on se toiminnan taso.

   Poista
 3. Brooklynin East India Pale Aleahan on saanut Alkostakin muutama vuosi sitten. Ennen IPA buumia. Hyvää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, en ole sitä vielä maistanut, mutta Brooklynit on yleensä maittaneet.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.