Olutarvio: Nøgne Ø Imperial Brown Ale

0 kommenttia
 

Imperial Brown Ale

Panimo: Nøgne Ø , Norja
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 7,5%
Saatavuus: Vinmonopolet

Tämä Grimstadin huippupanimon vakiotuotteisiin kuuluva Imperial Brown Ale on saatavilla Norjan "Alkosta" eli Vinmonopoletista, josta veljeni sen reilu kuukausi sitten minulle kiikutti. Hintaa tälle on lätkäisty 71,50 Kr, eli noin 9 euroa - ei oo halpaa sielläkään. Norjassa olutta verotetaan itseasiassa vielä Suomeakin kovemmin ja se on todella paljon se. 

Reittaussivustojen mukaan tämä keisarillinen ruskea on tyyliltään englantilainen vahva. Tyyli on luultavasti määritelty käytetyn brittiläisen ale-hiivan perusteella. Humalina on käytetty Columbusta, Chinookia ja East Kent Goldingsia. Oluen historia ulottuu vuoteen 2006, jolloin Nøgne ja tanskalainen Nørrebro valmistivat oluen yhteistyönä Tanskassa. Nørrebron versio on nimeltään Double Knot Brown, mutta sitä ei enää valmisteta.

Ruskea, hieman punertava ja hiivojen kanssa sameahko olut. Vaahtoa muodostuu pieni, mutta kestävä kerros. Tuoksu on karamellimaltainen, hieman limppuisen leipäinen, sitruksinen ja aavistuksen suklainen. Selkeää jenkkihumalaa, mutta muuten brittisuuntaista ja jopa saksalaisen neutraalia meininkiä. Maku on tuoksua selvästi tukevampi, voimakkaampi ja iskevämpi. Karamellimaista makeahkoa maltaisuutta, brittityylistä sherryyn vivahtavaa otetta, samaa hedelmäisyyttä kuin Fuller'sin vahvoissa oluissa ja runsas greippinen sekä neulasmainen humalointi - pitkä maku ja hyvä runko. Tuoksu ei täysin vakuuttanut, mutta maku on hyvä. English Strong tai Imperial Brown, aivan sama, mutta humalaa on Nøgne Ø:n tavaramerkin mukaisesti paljon. Tykkään! 

Yhteenveto

Hunajaisen maltainen, tasapainoinen ja helposti nautittava olut
ARVOSANA: 8½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.