Alkon Oktoberfestoluet 2013: Vakka-Suomen Prykmestar Oktoberfestbier

4 kommenttia
 

Prykmestar Oktoberfestbier

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Oluttyyli: Oktoberfest/Märzen
Alkoholipitoisuus: 5,7%
Saatavuus: Alko (4,67€ / 0,5l)

Odotettu hetki on käsillä. Lasiin on kaatumassa harvinainen tapaus - nimittäin Vakka-Suomen Panimon olut, jota en ole vielä aiemmin maistanut. Näitä maistamattomia ei tämän lisäksi taida olla kuin yksi toinen ja se on Kymijoki Beer Festivaleille pantu Kaiku APA. VASP on lähipanimoni ja samalla yksi lempipanimoistani. Laadukasta ja maukasta jälkeä kautta linjan, vaikka todelliset tajunnanräjäyttäjät ovatkin hieman harvemmassa. Suomen parhaat saksalaistyyliset oluet tulevat VASPilta ja tämä kyseinen olutkin on tyylinsä mukaan saksalainen, eli Oktoberfestbier. Kyseessä on normaalia vahvempi, hieman "juhlavampi" lager. Valmistukseen on käytetty suomalaisia maltaita ja saksalaista Perle-humalaa.


Syvän kultainen, kirkas ja vaahdoltaan melko niukka ja lyhytikäinen. Tuoksu on runsasmaltainen, yrttinen ja jotenkin "lämmin" sekä pehmeä. Ei hullumpi. Ihan tyylinmukainen, aito saksalainen. Olut on suussa täyteläistä ja pehmeää - huomio kiinnittyy heti tähän hyvään suutuntumaan ennen makua. Maussa on runsaasti maltaisuutta, hieman hunajaista tuntuja ja aromikasta kukkaisuutta. Yrttinen katkero puraisee kevyesti lopussa ja nielaisun jälkeen esiin nousee hieman metallistakin tuntua. Suutuntuma on tosiaan hyvä, pehmeän täyteläinen ja pehmeillä hiilihapoilla. Voisihan tätä naatiskella litran tuopposissa saksalaisessa teltassa maailmanpyörien ja muiden viihdytysten keskellä torvimusan soidessa.

Yhteenveto

Täyteläinen ja pehmeä syysolut
ARVOSANA: 8

4 kommenttia:

 1. Hieman liioittelet. En menisi sanomaan että Vaspilta tulee Suomen parhaat saksalaistyyliset oluet,savuoluet toki osaavat tehdä mutta siihen se sitten jääkin, loput oluet ovat aikalailla peruskauraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko tässä kyseessä nyt sellainen internetin foorumeilta tuttu eroavaisuus mielipiteissä :)

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että teikäläisen olutblogi on selkeydellään meikäläisen suosikkiolutblogi. Sen lisäksi sun räpsäämät kuvat on yleensä ihan pirun siistejä. Tekstitkin ovat kohdillaan, ei mene arvostelut yliyrittämiseksi, niin kuin aika monilla muilla. Kiitos näistä!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.