Olutarvio: Kukko Ale

3 kommenttia
 
Kukko Ale
 • Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
 • Maa: Suomi
 • Alkoholipitoisuus: 4,3
 • Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka Prisma, Rauma 2,49€/0,5l tlk)
 • Oluttyyli: Bitter

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tämän syksyn uutuusolut on Kukko Ale. Nimenmukaisesti kyseessä on pintahiivaolut. Kukko Ale on olutarviosivustoilla luokiteltu bitter-tyyliin kuuluvaksi. Humalointi on hoidettu kokonaisuudessaan käyttäen ainoastaan australialaista Galaxy-humalaa. En muistaisi moista ennen ainakaan tietoisesti maistaneeni. Firman juuri päivittyneiltä sivuilta löytynyt lehdistötiedote lupailee Galaxyn tuovan raikkaita sitruksen ja passionhedelmän aromeita, mutta katsotaan nyt onko niitä ja löytyykö tästäkin Wirvoitusjuomatehtaan oluille ominaista maksalaatikon ja hernekeiton mieleentuovaa tunkkaisuutta. Tölkki on melko helppo sekottaa kaupan hyllyllä tumman Kukon tölkkiin, se on väritykseltään vain hieman vaaleampi ja ulkoasu on muuten sama kuin muillakin Kukko-sarjan tölkeillä. Tölkissä suositellaan tarjoilulämpötilaksi 7-12 celciusta, tähtäsin siihen ottamalla tölkin jääkaapista pois puolisen tuntia ennen tuoppiin kaatamista. 


Kauniin kuparinen, kirkas olut, jonka kananmunankuorinen vaahto on kooltaan keskiverto ja tiivis. Tuoksussa on hiven karamellista sekä pähkinäistä maltaisuutta ja yrttisyyttä, mutta aromaattisuus on suurimmaksi osaksi kateissa, luvatusta humalan hedelmäisyydestä on lopputuotteeseen päätynyt vain häivähdys. Maku on tuoksua parempi, mutta turhan yksiulotteinen. Siinä on brittityylistä karamellis-pähkinäistä maltaisuutta, hyvin niukasti sitruksista hedelmäisyyttä ja hieman puumaista katkeruutta. Loppupuolella tuttua yrttis-hernekeittoista "talon makua" ja jälkimaussa hieman greippistä happamuutta sekä virhemakuna pidettävää metallisuutta. Suutuntuma on kevyehkö, keskiverrosti hiilihappoinen ja yleisilmeeltään kuivahko.

Hienoinen pettymys minulle, vaikka sinänsä ihan maistuva olut onkin. Jotta tämä muodostuisi vakio-ostoksekseni, olisi talon hernekeittomaisesta mausta olisi päästävä eroon ja humalointiakin voisi karvan verran lisätä varsinkin aromipuolelle.

Yhteenveto: Laitilan makuinen bitter.
Nautintasuositukset: Tölkin suositus 7-12 astetta on sopiva.

ARVOSANA: 7-

  3 kommenttia:

  1. Tuota Laitilan Kukkoa on jo yli vuoden hörppinyt ja jokaisessa bloggauksessaan kehunut:
   www.hajoovitutukseen.vuodatus.net

   VastaaPoista
  2. Olen erittäin tyytyväinen että on saatu edes jotain suomalaista pintahiiva alea maitokauppoihin..

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.