Olutarvio: Affligem Tripel

0 kommenttia
 
Affligem Tripel
 • Panimo: Affligem Brouwerij
 • Maa: Belgia
 • Alkoholipitoisuus: 8,5
 • Saatavuus: Ulkomailta
 • Oluttyyli: Tripel

Affligem on yksi belgialaisista ns. luostariolutmerkeistä. Affligemin luostari sijaitsee parinkymmenen kilsan päässä Brysselistä, mutta olutta ei siellä valmisteta, he omistavat ainoastaan tuotemerkin. Oluet valmistetaan muualla ja luostari saa tuloista oman siivunsa. Good Beer Guide Belgiumin mukaan luostarilla on diili, joka varmistaa Affligem oluiden valmistamisen Belgiassa ainakin vuoteen 2031 asti. Panimon nimi oli aiemmin Op-Ale, mutta nimi muuttui muotoon Affligem, kun megakorporaatio Heineken osti sen vuonna 1999. Heineken omistaa myös Hartwallin, joka tarjoaa Affligem Blondia ravintolamyyntiin Suomessa, mutta Tripel ei ainakaan toistaiseksi Hartwallin sivuilla näy. Teoriassa olisi kai mahdollista, että Hartwall tarjoaisi Tripeliä Alkon valikoimaan, mutta se ei taida olla heidän päällimmäisissä intresseissään, sillä se tuskin olisi mikään valtaisa tulonlähde. Nyt testataan se, voiko ison brändin alaisuudessa toimiva panimo valmistaa hyvää olutta.


Utuisen kultainen ja valkealta vaahdoltaan keskiverto olut. Vaahto laskeutuu melko nopeasti ja vain pieni kerros jää oluen pinnalle. Tuoksu on aromaattisen humaloitu ja mausteinen, sekä appelsiinisen hedelmäinen. Maku on raikas, puhtaan maltainen, päärynäisen hedelmäinen, appelsiininkuorimainen ja mausteisen humaloitu. Puhdas, hieno ja nautittava tripel. Alkoholia on runsaasti, mutta maussa ei sitä ole lämmittävyyden lisäksi havaittavissa. Suutuntuma on keskitäyteläinen - täyteläinen ja kieltä kipristävän hiilihappoinen.

Vastaus aiemmin esittämääni kysymykseen siitä, voiko ison brändin alaisuudessa toimiva panimo valmistaa hyvää olutta on siis kyllä.

Yhteenveto: Herkullisen hedelmäinen tripel.
Nautintasuositukset: Hyvin viilennettynä 

ARVOSANA: 9-

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.