Olutarvio: Gayant Amadeus Biére Blanche

1 kommenttia
 
Amadeus Biére Blanche
 • Panimo: Les Brasseurs De Gayant
 • Maa: Ranska
 • Alkoholipitoisuus: 4,5
 • Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma Rauma 6,25€/0,75l)
 • Oluttyyli: Witbier

Olen pitkään silmäillyt tätä olutta Rauman Prisman hyllyllä. Tämä taitaa nimittäin olla ainut 0,75-litrainen olut Rauman maitokaupoissa. Ei ole aiemmin tullut suoritettua hankintaa, vaikka se on mielessä pari kertaa käynytkin. Tänään tämä hyllystä varsin helposti edukseen erottuva korkkikorkilla suljettu pullo kuitenkin tarttui heräteostoksena kärryihin, ajattelin, että maistetaan nyt tuokin tuosta viimein. Kyseessä on witbier, eli belgityylinen vehnäolut. Tämä Amadeus on ranskalaisen Gayant panimon valmistama. Witbierit ovat enemmänkin sellaisia kesän janojuomia, mutta eiköhän tuo mene vielä lokakuussakin, sisätiloissa tosin. 

Olut on ulkonäöltään ananasmehua muistuttava, eli samean haaleankeltainen. Vaahtoa muodostuu mukavasti ja se kestääkin tovin. Tuoksu on erittäin sitruunainen, jopa limonadimainen, sekä hieman vehnäoluille tyypillisesti hapan ja korianterisen mausteinen. Raikas ja hieman erikoinen, mutta houkutteleva tuoksu. Muistuttaa itseasiassa jonkin verran Bavaria Witiä. Maku on myös erittäin sitruunainen, limonadimainen sekä kevyesti vehnäinen. Myös korianterista mausteisuutta löytyy. Jälkimaku on lyhyt ja hieman hapan. Helposti juotavaa, ei itseasiassa kovinkaan "olutmainen", mutta toki raikas ja janojuomaksi sopiva. Suutuntuma on kevyt ja hieman keskivertoa maltillisemmin hiilihappoinen. Yllättävän limumainen tapaus, joka sopii varmaan hyvin Hoegaardenin ja vastaavien ystäville. Taatusti helposti lähestyttävä ja helposti nautittava.

Yhteenveto: Erittäin sitruunainen, limonadimainen olut.   
Nautintasuositukset: Viilennettynä lasista. 

ARVOSANA: 7½

  1 kommentti:

  1. Vähän turhan maitokauppaprosenttinen vehnäolueksi. Vaatinee rungoksi enemmän alkoholia ollakseen olueksi maukas. Hoegaardenkin menee jo 5% paikkeille.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.